回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
16歲樓主,處理呢件事你要小心.唔好由原告變成被告.

心好累 追求公義原來係件咁難嘅事
Btw舊樓主係有證據就post啦,男人老狗喺到唔嗲唔吊
反正你都做咗第一步,婆婆媽媽邊成到大事?你係想幫你阿媽就勇敢啲唔該

好型呀追求公義

請勿亂用公義兩個字
人地一開頭打嚟講到你 or 你個fd 個名,講埋你老母邊個,講到借學費單嘢
仲話當人詐騙玩9人
根本係真心玩9人

以為係詐騙電話都好正常,後邊先知道唔係。C原本就唔係好清楚呢件事,同埋呢件事發生係舊年,琴日聽到電話,正常都覺得係詐騙,又點怪得佢呢?

呢個籍口說服唔到人喎
Btw舊樓主係有證據就post啦,男人老狗喺到唔嗲唔吊
反正你都做咗第一步,婆婆媽媽邊成到大事?你係想幫你阿媽就勇敢啲唔該

我都幾肯定
到時會post2段
最激個2段 然後無限放大個2段形容到條友整邪恐
呢條友慣用技倆黎

你諗你喇,輿論呢家野過咗就冇

請勿亂用公義兩個字

由頭到尾都有野隱暪
問你邊個行業唔講
實質證據又無
連錄音間接證據又無

你借連登既力量搵到條女喇 依家就話好攰 唔想理住
當連登係CONDOM?

請勿亂用公義兩個字

由頭到尾都有野隱暪
問你邊個行業唔講
實質證據又無
連錄音間接證據又無

你借連登既力量搵到條女喇 依家就話好攰 唔想理住
當連登係CONDOM?

人地追求公義你識條鐵呀

咁即係承認「根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦」 仲喺度左推右卸咁多辯駁做乜啫你?! 嘥9氣!

係嫁
但我咪講正常都唔會理事主條on9

好似係你接力喺度係咁追擊個16歳樓主仲話無理佢

唔多明你up咩
但16歲又點
16歲可以無證據就擺上連登 當連登condom屈人呀

我真係有錄音證據 但我唔知件事再搞到落去會點 我唔敢po出黎 我真係冇屈人。

你應承咗今晚post錄音就快找數啦講真
其實你應該一早post 錄音呢D相關証據多過佢地既電話

真心多謝你一直咁幫我跟落去 但我真係過意唔去我個良心 好似自己由po呢件事上連登開始就做錯左 因為影響到好多人 我係好想po出佢老母錄音證據出黎 但係我總覺得搞大件事唔係一個太好嘅選擇 唉我都唔知 我想靜靜地諗下 休息下先

有就post ..無就道歉啦屌
屌你真係無閉路電視證明個大陸婆係最後一個走+鎖門?
同埋起火一刻隔離所有鋪頭都關哂門+管理處走哂人?
件事真係好撚on9 有咩理由咩都唔查清楚就賠比大廈

正常人都唔會肯比啦
又無證據又無專業d既report
事主老母對眼就係證據
銀碼就佢地9up幾多就幾多
警 消防 保險 法院 事主無一樣有/敢搵
咁還到公道咩?
如果唔係連登呢個condom好用 輿論易擺報
成單野真係晒9氣

咁即係承認「根本唔係因為個post個中大生根唔會認真面對件事啦」 仲喺度左推右卸咁多辯駁做乜啫你?! 嘥9氣!

係嫁
但我咪講正常都唔會理事主條on9

好似係你接力喺度係咁追擊個16歳樓主仲話無理佢

唔多明你up咩
但16歲又點
16歲可以無證據就擺上連登 當連登condom屈人呀

我真係有錄音證據 但我唔知件事再搞到落去會點 我唔敢po出黎 我真係冇屈人。

你應承咗今晚post錄音就快找數啦講真
其實你應該一早post 錄音呢D相關証據多過佢地既電話

真心多謝你一直咁幫我跟落去 但我真係過意唔去我個良心 好似自己由po呢件事上連登開始就做錯左 因為影響到好多人 我係好想po出佢老母錄音證據出黎 但係我總覺得搞大件事唔係一個太好嘅選擇 唉我都唔知 我想靜靜地諗下 休息下先

搞大?你係唔係諗多左, 而家post錄音最多係等多D人知事主, 同事主阿媽係咩人
我敢講佢地唔會比幾萬出黎了事, 所謂傾不過係拖時間, 扮可憐, 等你收手
因為呢D唔足以令佢地拎幾萬出黎
所以個10萬我諗你阿媽係冇硬
問題係你想對方為此付出少少代價
定係將件事以有人9 up屈人作結
証據肯放未???
定依個POST 都係 家鄉雞全走 你自己開?
其實放證據黎做乜撚
連登係法庭咩
連登仔屌人都唔洗睇證據架啦

利申 我冇立場 只係黎食花生
同埋 如果家鄉雞冇講大話 支那雞班大學同學好柒
柒到我好難受
屌你真係無閉路電視證明個大陸婆係最後一個走+鎖門?
同埋起火一刻隔離所有鋪頭都關哂門+管理處走哂人?
件事真係好撚on9 有咩理由咩都唔查清楚就賠比大廈

其實我想知點知係有人食煙導致火警
好撚嘔
啲支那人真係煩過西
成件事都係管理處錯 諗唔明做咩要賠錢
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉

佢可以打多一次電話,唔好隱藏number,我個frd本身真係好善良,點都會願意同媽媽傾下

善良?
搵隻兵去玩人電話? 讀演藝咁撚叻仔
其實放證據黎做乜撚
連登係法庭咩
連登仔屌人都唔洗睇證據架啦

利申 我冇立場 只係黎食花生
同埋 如果家鄉雞冇講大話 支那雞班大學同學好柒
柒到我好難受

連登比法庭仲勁,都未有未有證據,已經定有罪

法庭都要有陪審員一致裁定先罪
而係連登係鍵盤戰士裁定就有罪
頭先隔離post怪錯左家鄉雞添
睇呢位“朋友”講完...
我信家鄉雞多d囉
佢唔爆facebook 同電話會重開到對話咩
煙就真係食過,錢又真係借過,態度都真係咁撚差喎
你而家屌人網絡公審恰鳩你個fd?
錯就錯在你個fd 投錯胎有個19 老母囉

佢可以打多一次電話,唔好隱藏number,我個frd本身真係好善良,點都會願意同媽媽傾下

善良?
搵隻兵去玩人電話? 讀演藝咁撚叻仔

我想問句,而家連登仔應為責任分怖係點?[

管理處
法團
店主
員工

管理處
法團
店主
員工

責任管理處

管理處
法團
店主
員工

責任管理處

根本兩位當時人都唔使賠,錯在管理處成兩粒鐘都唔關水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞