回應家鄉雞po主:睇清網絡暴力可以去到咩地步

672 回覆
30 Like 1235 Dislike
樓主係咪都係讀中大啊 咁o既智商翻去讀asso啦

Hi billy ..

以為自己好威?幫到個支那?
俊? 邊撚度俊呀

ok la,起碼俊過你

其實你唔俊
得閒返屋企玩音樂啦你
PS: 樓主都係讀中大,住九龍東
我講咩,大家自己諗

Hi billy ..

俊? 邊撚度俊呀

ok la,起碼俊過你

其實你唔俊
得閒返屋企玩音樂啦你
我講咩,大家自己諗

人地都話係朋友
讀中大好出奇?

Hi billy ..

俊? 邊撚度俊呀

ok la,起碼俊過你

其實你唔俊
得閒返屋企玩音樂啦你
我講咩,大家自己諗

係爆就出名出fd ig 啦
傷及無辜?
咪撚玩啦

不嬲都係咁咖啦
你估自己犯錯就唔會累埋屋企人?

咪撚玩啦

前排蓮局長個仔死左
個個彈琴唱歌咁同蓮局長慶祝

又可唔可以話唔關屋企人事呀
最後我發誓 我原po講嘅一字一句 全部都係真相 冇作野 唔想再搞大件事 因為我好似已經傷害到無辜

戇鳩
你口中講出黎既就一定係真相

你用腦諗下都知件事好怪啦
合符消防標準有定期檢查既消防裝置灑水
管業處無人關掣要租戶賠

租戶無十萬(但又話有幾萬借比人交學費)
就叫僱員賠
成件事最好笑又係連登仔炒車 由高登思古井去到連登連環炒車 以為佢地會反思 呢件事睇怕好快又會變成思古井翻版 被報章網媒欺凌,最後原來屈錯人就一句sorry都冇就走左去

我冇屈錯人 我只係覺得佢個女冇份搞到咁 只係佢阿媽咁樣 最後佢肯出返黎傾返咁就算 我完全冇冤枉人
慘 連登仔食食下花生 原po樓主就跳車close file
最後我發誓 我原po講嘅一字一句 全部都係真相 冇作野 唔想再搞大件事 因為我好似已經傷害到無辜

戇鳩

管業處無人關掣要租戶賠

就叫僱員賠

講左好多次 唔係冇10萬 而係賠完會對屋企負擔極大

Hi billy ..

俊? 邊撚度俊呀

ok la,起碼俊過你

其實你唔俊
得閒返屋企玩音樂啦你
我講咩,大家自己諗

係爆就出名出fd ig 啦

IG 上面有
Fb keyword: KC Cheung
大家覺得樓主俊唔俊?
點解唔反駁上面巴打提出嘅
同一個電話number瘋狂打過來

無顯示來電嘅矛盾點?

图係證據。
如果要鬧支那撚用WeChat,我都無嘢好講

樓主請揾我,我可以幫到你
https://t.me/kcjai

巴打你好

Billychunchun
問題係你錯先 還錢咪冇事
火警發生地點到底係咪邪骨場?

唔清楚,唔會咁話人

如果講咗咪即係直認佢自己(朋友)老母做邪骨
仲話老闆個仔是野仔,自己又不是一樣

要老母做呢D比自己激光矯視
點解咁耐都冇人起家鄉雞底

戇鳩

管業處無人關掣要租戶賠

就叫僱員賠

講左好多次 唔係冇10萬 而係賠完會對屋企負擔極大

其實賠錢整返升降機你唔覺得怪?
消防系統如常運作
係樓宇去水系統同保安責任
叫你賠廿幾萬?
最後又十萬?

有無任何文件證明你屋企人同大廈交涉既文件?
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁
傷及無辜?
咪撚玩啦

不嬲都係咁咖啦

咪撚玩啦

前排蓮局長個仔死左

將個大陸女人類比到菜若蓮
佢毒害左幾萬小朋友?
唔好show自己幾低智商
即係認室內食煙啦

emmm⋯⋯咁其他人都會咁做嘅

痴撚線
做錯事都要話其他人都有做
咁洗唔洗拉哂全世界有室內食煙既人
先可以鬧佢老母做錯事

上面D人最鐘意咁辯駁

算啦
盲到唔明人地講咩
人地講緊個個都係咁做 你點樣分係我支煙定其他人支煙呀懞撚
入到香港就用正字繁體啦屌你老母
上到大學都唔撚識字
上面已經有人矯正過都唔撚改

支那劣根性係搣唔甩

最衰係中大收埋D質素咁低既人返黎
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
但如果唔係佢一直哩埋唔上水 扮冇野 我又點會要做到呢步
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬
成件事重點黎講就係 佢阿媽搞到咁 喱埋逃避責任 而家只係想搵返佢出黎傾 而家佢個女就應承左會聽日出黎傾 佢阿媽而家就unblk返唒我阿媽電話 不過岩岩佢老母打比我阿媽屌9我阿媽 話我侵犯佢私隱
我只係想幫我阿媽爭取返一個公道 唔可以要一個無辜白白幫你賠10萬

點解唔上court
court先還到雙方公道
家鄉雞老母 好心唔好再請支那人

可能因為工種關係先要請
咁我阿媽就搵返食煙嗰個員工啦(大陸嘅 有個讀緊大學嘅女) 好聲好氣同佢傾 叫佢承擔返個責任 賠錢 點知佢死都唔賠都算仲要勁惡鬧我阿媽 最嬲係佢話:係我搞到咁呀!咁點呀?吹呀?你有證據告我咩? 跟住仲要鬧我阿媽:你個仔(姐係我)都唔知係你同邊個男人生出嚟嘅野種呀! 之後我阿媽再搵佢傾 佢都係唔賠 點知佢冇啦啦報警 話我阿媽恐嚇佢 但明明咩都冇做過

整係答我地一個問題夠
依句野係咪有講過先
態度差到咁仲想扮無辜
正常人見到都人神共憤
起佢地底一d都唔過份

你可唔可以唔好咁林善,宜家係你地俾個八婆反鬧返你兩母子,你就話警傷害到人,咩內疚,你咁諗,人地玩鳩你地屌鳩你地陰鳩你地之前有冇諗過會傷害你地 好心你就企硬啲,唔係就好難爭取返個十萬嫁啦 我知你係好人,但呢個世界,可能人善天不欺,但人善被人欺阿
傷及無辜?
咪撚玩啦

不嬲都係咁咖啦

咪撚玩啦

前排蓮局長個仔死左

將個大陸女人類比到菜若蓮
佢毒害左幾萬小朋友?
唔好show自己幾低智商

九唔撚搭八
依家講緊個人?
講緊件事呀傻閪
返去讀中文啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞