做緊牙佬 你問我答

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
敏感牙齒點改善?
牙周病係點醫?
做完隱適美拉長左塊面 本身已經面太長 而家凹左咁 有無得還原?
其實做deep cleaning 有無用?響美國個牙醫叫我一定要 翻到香港個牙醫又話普通洗牙就得
杜牙齦 連牙套 全陶瓷 邊到會平少少同大約幾錢左右?
老母返左大陸植左幾隻牙
點保養好?

搵香港醫生影x光片 個人唔信大陸野
專科定普通科?

牙科已經是專科 基本大路野都識
排牙有個位有時 酸軟,唔係食野時酸
睇牙醫洗牙順手檢查,佢話冇事,照埋x 光都冇註牙,請問有咩原因會咁
已經用埋防敏牙膏

排牙有個位有時 酸軟,唔係食野時酸
睇牙醫洗牙順手檢查,佢話冇事,照埋x 光都冇註牙,請問有咩原因會咁
已經用埋防敏牙膏

大力刷牙 或牙齦炎 導到牙肉萎縮 牙腳外露
或個人牙齒天生易敏感都有可能
敏感牙齒點改善?

敏感牙膏 或fluoride 氟素
牙周病係點醫?

講真 輕至中度可以靠洗牙 個人清潔 有改善
嚴重的冇得醫 d牙鬆到就luck 點醫?
做完隱適美拉長左塊面 本身已經面太長 而家凹左咁 有無得還原?

正常括牙包括內在咬合同外顴評估
如果面形有顴骨問題 齋括牙冇用
其實做deep cleaning 有無用?響美國個牙醫叫我一定要 翻到香港個牙醫又話普通洗牙就得
杜牙齦 連牙套 全陶瓷 邊到會平少少同大約幾錢左右?

美港牙醫 用詞不同 做的差不多
智慧齒向內生 出唔哂黎
邊度mock好
智慧齒向內生 出唔哂黎
邊度mock好

找持牌牙醫
怕貴問多幾問
智慧齒向內生 出唔哂黎
邊度mock好

找持牌牙醫
怕貴問多幾問

問多幾間
專科定普通科?

我意思你係矯正定其他科?
例如:口腔頜面科
專科定普通科?

我意思你係矯正定其他科?
例如:口腔頜面科

普通科
想問如果排牙本身齊 淨係想箍入啲啲牙 因為少少哨 再箍幾耐到? 洗唔洗兩三年 同埋價錢都一樣?

牙齊 齋執少少唔洗兩年
如果case 唔駛脫牙 可以箍快d
想問如果排牙本身齊 淨係想箍入啲啲牙 因為少少哨 再箍幾耐到? 洗唔洗兩三年 同埋價錢都一樣?

牙齊 齋執少少唔洗兩年
如果case 唔駛脫牙 可以箍快d

私人執業的間間不同價

正常看難易程度收錢 易d應該便宜d
同埋倒及係咪冇得cool

要做手術 啪過上下jaw 的位置

係咪姐係整容
洗牙係咪 真係要定期做
10年冇洗過了。。。

係咪姐係整容

係呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞