做緊牙佬 你問我答

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
兩個門牙中間有條縫隙, 可以點搞?

PS: 之前cool 過牙, 但冇keep 住帶牙套搞到走哂樣

補牙 箍牙 牙套
兩個門牙中間有條縫隙, 可以點搞?

PS: 之前cool 過牙, 但冇keep 住帶牙套搞到走哂樣

可以再箍 或者 如果條縫唔太大可以用樹脂補左佢

大概幾mm內既牙縫可以用樹脂補呢個方法又唔會太礙眼不失自然?
同埋樹脂太概幾錢?
可以永久?

1mm 到 每隻加大0.5mm 都好自然
牙後面D黑色漬咩黎?

無食開煙 咖啡

洗牙可以洗走?

洗得走
牙縫算密 用0.5mm 牙縫刷都整到成口血 正唔正常?

用牙線
其實cool完牙之後個固定器要戴幾耐?

兩年full time至少
你前面提到話牙膏唔重要,刷牙方法先係關鍵
咁我想知牙刷既軟硬度 影唔影響?係咪揀一種自己用得舒服既牙刷用就ok?
利申:用開比較軟既牙刷 用硬既話會流d牙血

要軟同細
點解我早晚刷牙都有牙漬
下面生得唔齊好難刷,搞到有漬,有咩方法可以刷到
牙縫算密 用0.5mm 牙縫刷都整到成口血 正唔正常?

刷牙或用牙線流血
一係有牙周病
一係用法錯或者太大力

女朋友細個時食左四環素藥令牙齒變黃
想問係咪無得醫?

冇 d色素太深 irreversible
成隻牙無左 要點樣補返隻上去
女朋友細個時食左四環素藥令牙齒變黃
想問係咪無得醫?

可以用鑄造瓷遮左前面啲牙

只可以遮
成8年無洗牙
下星期諗住去洗 會唔會好痛
想問下你提過gummy smile
我本身d牙都幾齊 但就少少哨
同一笑就露牙齦
我想問就咁cool牙有冇用?
定我上網睇又咩激光
又要用骨釘 到抵點整好?
香港有冇得整?
大概幾錢
唔該巴打

露牙肉同箍牙冇咩關係

切牙肉快d 執執個牙肉形狀高低
磨牙整個牙套貴唔貴?用到一年嗎 另外有隻牙上年補既 佢話蛙得都深 最後好彩補到 果隻牙補完會唔會都特別易蛙?

蛀得深同重傷差不多 會弱d
箍緊隱適美,箍前洗左牙補晒,而家大牙有啲黑色刷唔走,我懷疑係食完野戴箍up住搞到咁,應該點做?

打箍先搞 似漬啫
箍緊隱適美,箍前洗左牙補晒,而家大牙有啲黑色刷唔走,我懷疑係食完野戴箍up住搞到咁,應該點做?

有洞另計
以前補隻大牙個啲野甩左,依家隻牙得翻4分1。係咪補翻就得?

一間屋四面牆 爛整一面 冇得救
點睇漱口水

冇大用
杜完牙根多左粒牙瘡 永遠唔理佢會點? 平時熱氣既會有d痛

杜完應該消牙瘡
book左consult冇去到 會唔會俾人blacklist架?

飛機友
下面生得唔齊好難刷,搞到有漬,有咩方法可以刷到

我都係咁 洗完牙半年就有返
磨牙整個牙套貴唔貴?用到一年嗎 另外有隻牙上年補既 佢話蛙得都深 最後好彩補到 果隻牙補完會唔會都特別易蛙?

唔熟香港價
用唔用到視乎磨得幾勁,有啲人經常磨穿 要keep 住換
會唔會再蛀同幾深無關係
係睇下補完接合面有冇縫隙

但牙齒點都會脆弱d
以前補隻大牙個啲野甩左,依家隻牙得翻4分1。係咪補翻就得?

唔得
要起碼做牙套

剩1/4未必救得
點解剝完智慧齒後(右下) 牙骹會唔順

skip左我

係米剝太耐 開口太耐 剝牙用力都會chok牙骹
遲下會好番d。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞