做緊牙佬 你問我答

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
食甜野會牙痛(朱古力,軟糖果d)
但係飲甜野食雪糕又冇事 係要咬既甜野先會痛 求解

癡既食物會浪高個咬合 實唔舒服

係咪冇得搞?係讀書時期先無啦啦出現呢個問題
一食朱古力就酸痛到唔敢食
上排d牙肉發炎得幾嚴重 但有keep住用嗽口水 前排有洗過牙 已經無再流血 ,同埋個到既口水都唔再臭
但仲發緊炎可以點改善到?

冇流血冇紅腫即係冇發炎

點解你覺得仲發炎

就係仲有紅腫

刷牙刷埋牙肉邊 輕力 貼住刷
下巴後縮導致哨牙,上排牙吸住下排
隱適美搞唔搞得掂?面形會唔會長番尖番

係咪miss左我
食甜野會牙痛(朱古力,軟糖果d)
但係飲甜野食雪糕又冇事 係要咬既甜野先會痛 求解

癡既食物會浪高個咬合 實唔舒服

係咪冇得搞?係讀書時期先無啦啦出現呢個問題
一食朱古力就酸痛到唔敢食

從來唔食朱古力同糖
姑娘好 好重要 好怕串串貢既姑娘

對住客緊係會扮嘢 醫生都係一樣

咁一定啦 預左
但扮都唔扮 病人又好難受

邊度有話唔扮

有囉就係
唔呢度開名
一陣開中係牙佬就正
下巴後縮導致哨牙,上排牙吸住下排
隱適美搞唔搞得掂?面形會唔會長番尖番

係咪miss左我

情況錦似顴骨問題 可能要做手術
刷牙成日流牙血點搞
點樣令牙白啲
生飛滋聽講牙醫都係用呢隻, 乸完即好

想箍牙,學生有冇得平
生飛滋聽講牙醫都係用呢隻, 乸完即好

飛滋會自己好 兩星期內
我上下排牙就咁睇都叫齊
但睇真啲上下排牙係唔置中
當我嘗試置中返會變左少少倒及
如果想對齊返上下排牙cool牙搞唔搞得掂?

另外我上排有兩隻門牙係犬齒黎
如果想補返做普通門牙咁樣應該大概幾錢? 因為啲牙好細 一e起排牙有好多窿好7
最近諗過去箍牙 我D牙本身都幾唔齊下 細個仆親 左邊門牙係45度崩左一半 之後補番 我呢個CASE係咪箍唔到牙?怕箍箍下補左個PART門牙會唔會甩左出黎?

右邊智慧齒同智慧齒前個隻 兩pair都合唔埋
係米剝晒佢好啲?
衣家輕微影響面型 歪左小小
以前番過大陸洗牙,話牙肉萎縮(的確好多牙縫),而且刷牙會出D血,洗完牙都係咁

個醫生話有D牙石機洗唔到,要人手牙根刮治,刮D牙出來,呢樣野香港牙醫普唔普遍做?會唔會建議成人留牙血或有牙周炎既人做?
想問門牙牙肉位有幾粒好細點好似肉粒咁既野
去睇過牙醫佢話係正常 但問過其他人都無
請問係咪真係正常
晚晚磨牙...有咩解決方法
TMJ 有無得醫 睇牙醫有冇用

牙佬解答下
牙有白色牙斑 唔知係四環素牙定點 上網睇好似話甩唔到? 其實有無方法整甩架? 如果用藍光漂牙漂白埋側邊d牙會唔會好d

唔應既
前面有人問起有gummy smile既可以揀切牙肉黎解決,咁切牙肉有冇啲咩風險 你建唔建議人去做? 普通牙醫診所都有得做?
照X光知道智慧齒打橫生
但到而家都唔覺得痛或唔舒服
可唔可以唔做手術?

完全係骨入面唔駛剝
點先可以美白牙齒?
嘴突既話係咪一定要箍牙 如果用teener整返齊d牙解唔解決到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞