做緊牙佬 你問我答

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
前幾日做左洗牙 ,scaling/root planing

跟住依兩日下排門牙都好似變左敏感牙齒...

其他大牙又無野,有無話點解?
前幾日做左洗牙 ,scaling/root planing

跟住依兩日下排門牙都好似變左敏感牙齒...

其他大牙又無野,有無話點解?

通常下排門牙最易積牙結石
所以洗完牙根會露得多啲
易敏感啲 但過幾日就會好
箍完牙後拆哂野
但之後成年都一開口就痛 有格格聲
食唔到硬野/大件野
發生咩事?
同埋邊度睇相關醫生?
見到年輕女病人個樣又唔差 會唔會對佢地好啲 好似溫柔啲細心啲咁

筆嬲好溫柔

絕對會
相反串串共果啲 真係
牙醫都係人 你點對人 人點對你
洗牙其實可以洗走幾多%牙菌膜
點解剝完智慧齒後(右下) 牙骹會唔順

skip左我

係米剝太耐 開口太耐 剝牙用力都會chok牙骹
遲下會好番d。

剝左差唔多四年。。。 仲有冇得救?
擘大口同合埋 口成日都要就住就住
成日卡卡聲
想問門牙牙肉位有幾粒好細點好似肉粒咁既野
去睇過牙醫佢話係正常 但問過其他人都無
請問係咪真係正常

白白地係入面骨頭透出來的形狀

係同牙肉一樣色咖

補圖
https://imgur.com/a/SfGak
想問門牙牙肉位有幾粒好細點好似肉粒咁既野
去睇過牙醫佢話係正常 但問過其他人都無
請問係咪真係正常

白白地係入面骨頭透出來的形狀

係同牙肉一樣色咖

補圖
https://imgur.com/a/SfGak

正常geh pigmentation 唔駛擔心
用力咬合個陣或咬硬少少嘅食物,例如爽浪香口膠
下面兩邊最入臼齒都會痛痛地
會係咩事
牙周病醫唔醫得好? 想問專科邊間好啲? 真心想求行內人意見
洗完牙一兩個月又開始黃返
去再洗又俾牙醫話太密可以點
洗牙公價幾多??
用力咬合個陣或咬硬少少嘅食物,例如爽浪香口膠
下面兩邊最入臼齒都會痛痛地
會係咩事

未睇排牙好難估到

牙周病好難搞
蛀牙似間屋有爛 修補番都ok
但牙周病系d㡳下骨頭牙肉縮水 地基塌左好難整番
同埋牙周病有症狀個時 多數整排牙地基一齊塌

好正常 會有血水滲出黎
開刀傷口再大d 會再慢d recover
洗牙公價幾多??

幾百一千都有
Hku dental chur 唔 chur

冇medic 錦辛苦
不過唔係個個讀得點 都要一定腦力同努力
牙佬幾多條A 入hku bds
如題

在哪一區做?
連鎖店還是自已開店?
和其他醫生夾份/自己買舖(幾錢)/租舖(月租幾多)?
樓上舖/街舖?
六天工作週?
應診的時間?
做咗幾多年?
上車未? 住邊區?
如題

在哪一區做?
連鎖店還是自已開店?
和其他醫生夾份/自己買舖(幾錢)/租舖(月租幾多)?
樓上舖/街舖?
六天工作週?
應診的時間?
做咗幾多年?
上車未? 住邊區?

做咩 查家宅
牙佬幾多條A 入hku bds

AL 五科全A/B
伍富山醫生㧜牙如何?
植牙有無好介紹?
利申:㧜咗一年半,因為天生上排少咗一隻門牙同犬齒,上排同下排牙又生得太貼,而家㧜返靚個位,遲下要種牙

牙周病好難搞
蛀牙似間屋有爛 修補番都ok
但牙周病系d㡳下骨頭牙肉縮水 地基塌左好難整番
同埋牙周病有症狀個時 多數整排牙地基一齊塌

牙佬有冇介紹邊間好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞