(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區246新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
247 冇
自己揾個波碌
推一百幾十冇事的
sq rack 做
約未
得勁少247有呢種rack
聽日河畔247
不是gay
請指點, 9個月前開始咗重訓+重訓後行半個鐘斜坡, 3個月左右減咗10幾kg, 然後見成效幾好就加強控制一日吸收熱量
但發現呢半年減黎減去都唔上唔落, 於是調整完睡眠, 運動都冇乜變化, 最近朋友問會唔會係食太少嘅原因, 然後我發現我一直食開每日身體最低嘅基量熱量
咁依照依家嘅情況, 我係咪應該透過吸收多啲蛋白質, 從而增加返每日攝取熱量
希望到左50 年後仲可以同巴打們同台比賽

https://www.instagram.com/reel/C8CLJQAgMz8/
過多20年玩master
徒手練1-2 個月 再join gym
Free weight 啞0 喺屋企練唔到啲咩的
大鑊啦,懷疑做引體上升多年來有錯誤,好似勞損晒肩關節咁,係我近期先關注到嘅問題,做引體上升時有兩段,前半段有挺身,後半段係變香蕉形,從來都唔知係問題,但原來咁會將好多load由肩關節食晒,雖然肩關節未開始痛,但大大話話做咗幾年,已經暗中勞損晒肩關節都唔定
係有feel咗
google完原來佢第2個作用係壯陽
壯陽姐係增睪
岩你喔
其實個名同南非&醉茄都無關係,係印度人蔘黎

一日main dl 一日main squat
做完就加幾個isolate
價錢上,由千零蚊一個月至幾千蚊一個月都有
另一樣要睇係個人目標係乜, 增肌改善體態?練體能?還是比賽?

利申,絲打一名
早排完咗一個online coaching ,剛轉另一個~

如果你係網上搵,最好睇下個教練教出嚟嘅學員係點,同埋要睇下佢啲內容,例如Youtube ~
Online coaching 好大彈性,不過要有埋diet 就要自己做下功課,例如要識揀食物,香港地唔係自己買餸無備餐…本土便利店幫極有限,唔似台灣日本咁多選擇
外國online coaching俾到餐單你都好,你肯去備餐都好,好多食材香港都未必咁普及😶⋯⋯
而且online coaching 好講自律性,而且要同教練做到有效溝通先會有所得著~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞