(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區246新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
小朋友幹大姐姐
姐係蝴蝶唔lean
有冇人有玩gigabody 嗰個Ai app
好撚正
玩左啦
馬蛇係唔係比可憐賓周靈魂出體瞓喺佢上面
唔知馬蛇條jer有無1cm
時輪金剛同可憐賓周係咪含過, 有無料爆
剩係奶過polly同ada
經常屙爛屎 關唔關個腸胃吸收唔到蛋白粉事?
乜都關GYM事 QUIT啦屌
我健身主要練肌肥大
唔係健力
報sbd冇意思呀嘛?
best joke ever
佢傻鳩黎, 無視is ok
窮撚移民
走之前有諗過同個好好傾既阿叔換contact
但知道之後都唔會再聯絡就算了
依個topic其實幾想認真傾下 無意冒犯
我自己個program就有低rm既big 3 亦有類似波標友咁練下唔同角度既野
咁一日既program就大約係先高強度compound 之後就低強度isolate 咁上下
因為覺得其實點做都好 舊肌肉係力量/肌肥大/耐力 其實都會提升 只係個偏重問題
好啦 但有時同d波標愛好者傾 發現佢地一直都係高rm 轉program都只係轉動作就ok
目標肌肥大都好 唔係都要適量提升番力量for volume 咩
想知好耐
cbum都冇固定做齊barbell sbd=唔洗做
低rep max big3除非你用好多volume補 否則應該係對力量增長冇咩用 咁點解唔留返力做其他野
你都識話係同bobybuilder傾啦 佢地係gym推幾多下 對比賽結果完全冇影響 你幾大力唔直接影響你大唔大隻 調轉都係一樣
咁低rm/去盡對肌肥大其實有冇需要
普遍咁諗 當個動作4set8下
其實正常都keep唔到同一個重量
除非留前鬥後
以我所知以前係興bodybuild都有strength block
但好耐都冇見過人咁樣run
yup 所以我自己係有用volume補番
明你想講咩既 我又唔係去到話好似毒巴咁
係自己個套apply出黎work個陣 就會去諗下點解人地個套又work
之前試過跟波標program size上其實又冇話明顯再大d 但力真係drop哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞