(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區246新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
係時候自貼
你有bias我地控制唔到你思想,但你可以無賴啲一句話所以powerlifter全部賤種弱智就行開,咁大家只會當你白卡
唔洗加一大段邏輯混亂既解釋
睇嚟有人可以上名人堂
所以健力係J SBD數字果個留言係讚多嘅
但之後果啲先開始激起反對

例如健力唔比賽不如玩健美果啲先開始炒車
你實在太睇少健美
健美嘅付出係高健力好多倍
健力冇成績其實輸嘅野都好少,同健美相比

3&4 唔知你講乜 依家唔係唔比你講 係你講完發現好多人反對 就認自己有偏見,唔嘈啦 呢個舉動有啲pussy
結果又咪係忍唔住繼續覆,扮咩清高
你好廢咩? 問吓有咩唔得? 笑你數字細就話賤姐

咁健美撚成日問bodyfat 幾多 都好傷害人自尊心 唔代表啲人可以作對帶有偏見唔公正嘅理由反對健美
所以係飲食問題定係點?
同樣飲食用健美訓練就會肥到?
你操咗幾耐野 咁嘅野都講得出
瘦底上磅上唔到就係要繼續食多啲架啦
當然唔係啦不過你啲見解咁獨特想知你有咩訓練背景姐
你係咪覺得健力訓練係唔會生肌肉
最終出到嘅結果對日常生活就係肌力 肌肉量有成長
點樣對日常生活冇大作用?
你覺得健力淨係做1-2下已經on9

又唔見你覺得健美班人成日鬥粗鬥闊好on9
跑步班人成日J跑姿 pace 又on9唔on9?
我J 條bar 放係背脊感受到佢變彎既movement 同望住條barbell 插住咁多餅好jeng依個又點計
有無發覺我從來都唔用個數字去表達而係用餅
如果有條友係咁j自己跑姿,咁真係好on9
好少聽健美撚開口埋口問人幾粗幾吋,但健力撚開口就問人sbd幾多

我覺得籃球撚去到邊都扮射波好on9,係咪我要講晒所有野on9先可以話健力撚j數字on9
你條𠹌樣真係黐撚線
係喇,我pussy唔覆啦,唔覆你地邊有得插得咁開心

我都覆都好攰覆唔晒大家
又miss左好多野, 但無人自貼
互相比較成績,有咩運動愛好者唔會呀Ching?
啲跑友咪一樣會傾自己pb 幾多,健美嘅咪一樣會講吓體重講吓bodyfat?
就係因為健力成績有數字客觀直接喺你眼中就戇鳩?會唔會雙重標準得滯?

都係嗰句你唔鍾意冇問題,但唔好成個弱智咁喺度邏輯混亂咁樣比較啦
當你蹲4餅max
咁你70%至少可以做到130kg 8-10reps
已經勁過80%健美撚或一般人
健力都會做backoff set同accessories
唔係淨係舉中一下咁簡單
平時一星期操4日bro split
如果一星期操 4日 轉唔轉ppl好
邊個呀 開名啦
我係香港咁多個健力場都唔見有呢啲白癡仔
係gym做到有咩意思
上台做到先有意義
上台做完都唔駛問啦有成績睇
問嘅都好打有限
upper lower/ full body la
ppl 四日分唔均
咁你淨低果日操乜 4日既話
Ppl p
Plp p
Lpp l
其實拜蛇個背點解無乜detail,係幾厚但唔係線條分明,硬係覺得潤潤地
其實呢啲日常交流方式
好正常 我自己玩健力
同d gym bro都會講下笑 讚下佢腳好粗 好Lean
研究下啲健美野

得閒見到啲人玩舉重又會講下
on99咁研究下到底點發力

人地問你SBD幾多 真心唔明有咩問題
你聽得出佢語氣係串你SBD低? 如果係咁我就認同有問題
你真係唔鍾意答 同人講我冇操SBD/我唔係玩健力唔知...etc
其實冇人會追住你繼續問嫁喎...

如果你係覺得毒能生巧果d 條友擺明係度派膠
唔明你咁認真咁嬲做咩....
唔睇#1就含撚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞