[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
全場第3嘅 WRT BMW 係#32
咁撚樣都贏到今晚發夢都笑
訪問低調少少留返夜晚同toto開party慶祝
呢幾年好難拎一個冠軍
今次咁樣執真係會笑
咁車手反面有時都係小事發大

違反君子協定 車隊有人話兩架車大細超 或者車場上(覺得)特登陰自己
Alonso就算 P18最後fastest lap搶到分
唔化算囉,其實本身就紅牛29分,麥記30,但拉利今日19LEC冇分,Sainz 最多10分

而家變咗自己損失12分兼送多5分俾拉利
下場max move under braking+brake test 正式反面
唔係得頭10有分
頭10以外最快圈有分咩
頭10 fastest lap先有分
51g英國車手走唔走得到出場外
如果係長途盃就月尾Nürburgring 3小時 短途盃就月中Hockenheim
唔係頭十既話唔會有分
沒有的
//Sainz 到底會去哪?

Motorsport 報導說,Williams 的大門正在對 Sainz 關閉,原因是 Alpine 出現的新情況,使 Sainz 又對 Alpine 動心了,要求Williams 再多給他一些時間做決定,但是 Williams 現在不想再拖了,所以現在Williams 又開始和 Ocon 以及 Bottas 談。

Alpine 那邊出現的新情況是Briatore 上崗後,計劃未來使用 Mercedes 的引擎,考慮到 2026 年的引擎規則大改,這對 Sainz 很有吸引力,但是因為和 Mercedes 的引擎合約還沒敲定,所以 Sainz 也只能等。

據了解,Sainz 的一個考慮因素是,如果未來幾年出現像 Red Bull 這樣的頂級席位,他不想把自己完全鎖死了。

但從目前來看,他想要一份 2026 年是自由身的合約的機會似乎很小。

索伯/奧迪部署的一定是長期規劃,而據了解,Williams 也渴望與他簽訂多年期合約,甚至可能持續到 2028 年。

雖然有傳言稱 Alpine 向他提供 1 + 1,這將使他在 2026 年是自由身,但也有消息人士表示情況並非如此,它只准備提供一份為期兩年的合約。//

如果真係 我係辛斯就寧願去平治算啦
一時又話要長約 一時又話要1+1等有得揀

你去平 幫kimi仔坐暖個位一年
然後可能有得爭贏素狗呢
不過 Race management 賽場智慧明顯咸蛇有貨過素

素係1 lap pace 勁 同埋乜鳩都賭
如果Norris果個位唔插 Max 無出事應該守得死
我估車隊應該係T3之後條直路 放爆電黎守
因為幾次見到Norris開埋drs都無咩優勢係果條直路
所以Norris唔係T3呢個位過 應該無咩機會
問英國人前輩練黃金左頭收Max皮
因為出彎同直路尾MAX都仲係快過奶 唔博late brake根本埋唔到身
有一圈奶仲差啲出咗1秒外 係好彩有lapped car送左DRS俾奶同直接讓位先追得返入MAX1秒內
老實講點忍
睇下奶揸幾年去到最近先拎到一次分冠
佢今場冇做過乜就執到
Same
不過我覺得如果可以改例比頭10以外可以搶最快圈,
P15後邊嗰啲隊都可以爭吓
最尾可能都可以更精彩
TeamLH好多唔like奶 韋狗同返佢哋慶祝都得
無分, 但拎左max 果一分
btw 竟然最尾alo黃快過max 條紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞