[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
琴晚嘅情景咪就係對老麥有利
Lap 車好似已經lap 到8 9 10 左右
Max 無得點用DRS 守
真係靠移位去阻

過多一兩個圈我覺得三連DRS 嗰段奶優勢只會更大
過唔到唔係問題,lockup射出去係問題
LM
睇返場車 Norris做咩咁心急
平治已經連續兩場快過拉利
咸蛇心情點
你唔係真係覺得2021 sochi同上場西班牙站嘅策略叫好吓話?
我估下年打交多過食飯 啊叻不嬲唔甘心做啊二 下年嘅隊友仲要係八減一 相信閪多過like 加埋班醒目仔嘅能力加成 真係
睇返D事後訪問
奶就指max唔認錯就無fd做
Max就話會睇吓replay亦會搵佢傾下計

公道講,max 既態度係比奶成熟

利申:想睇血流成河
一個車隊,兩個都想爭冠嘅車手
始終落場無父子 各為其主姐 不過嚟緊果場相信都好睇 啊奶谷谷埋埋就喺主場度覆桌
Max 點會唔知自己做乜
格吓劍爆吓胎就冇fd做
咁佢賽車生涯打後 會好多仇家喎
我諗佢當然知
但唔代表唔當奶係朋友

當日同咸狗鬥到咁,今日可以計吓傾
唔通咁就唔當奶係fd咩

之當係奶會唔會已經因為此事而開始有心刺就冇人知
講到咁好易變第二個on9con
車手講呢d 不嬲都係當9up
不過如果下年奶 Max 真係有得爭 去盡
遲早都反面
2021 Sochi 牌面係咸著數d, 所以麥拎唔到分冠唔出奇
係抵死㗎啦,係咁bomb黎bomb 去話左遲早炒
明知track limit 罰硬都咁激進
唔覺得過到仲拉到5秒囉
21 Sochi 一係佢入,一係默入
大家都係賭落唔落雨佢賭錯咗
我覺得冇話策略問題囉
佢柒咪賭錯咗囉

西班牙站唔嘈啦,自己追番上次個post office
咁其實max都算認左錯㗎啦

車手話唔撚關我事=55波
just racing incident=仆街今次係我衰

其實炒車嗰圈/之後個圈已經係最後機會
完全係同你講既相反
MAX前面有3架LAP車可以LAM DRS
記得畫面換完頭翼先落車
所以應該已經serve咗?
冇追po 想問廣大連登巴打對韋奶dogfight有冇定論係邊個錯
每次睇到呢啲唔讓最後攬炒既位 (唔係 ocon 嗰啲dive bomb)
都會諗起 capeta
你縮就輸一世,場場都俾人睇住黎食
所以有時要 make a statement,俾對手知你唔係黎陪跑

有時幻想如果依家係 max 揸 McLaren lando 揸 redbull
可能會仲刺激
agree 唔係次次都俾人恰
大家都知係Max cause the collision
不過都係奶衰
包括無耐性 唔等多兩個圈先同係咁dive bomb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞