[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
韋奶會唔會好似咸同Rosbreg咁反面?
4萬之後轉幾隊都係想做1號車手 實力上做唔到咁解
由其係麥記果期 俾奶打到沉落水底咁 仲要年齡&經驗差距擺哂係度 冇得好駁

要不是Horner腦短路咁保佢 應該連下遊養生位都冇佢份
雷諾個時得,個年揸隻蕉全年第五 (Max 第三),上過幾次凳仔 (講緊兩架黑平加 max 快到可以 lap 晒全個 field 年代)呢段好似大部份人都唔記得

係去左麥加轉例害死佢啫
未打完

某程度上我幾認同 Palmer 所講,佢差個時個個係咁講,佢好個時冇人講

https://x.com/mereeedithh/status/1807437538182697085?t=TJmFztBB4VlXzqQmcRwnIQ&s=19
剩係得2020上過兩次第3,無三不成幾
而嗰年第五同第三爭接近100分
如果21年佢唔走,如果part大頭唔知會點
佢唔走就佢拍奧乾啦,19年完勝 Hul 之後2020 已經拍緊,年尾得佢一半分
個時係 Vettel 俾叻完敗就走去馬田,Sainz 去拉利先令到佢去麥

2020 Max 係自己場場遊車河,得主席部粉平同蕉有得爭下,紅色跑車直頭全年第六
其實只係差8分…?
韋奶唔係隊友 唔驚
原來係主席自己戇鳩,送俾鳩堡下一條直路 drs 過番自己

https://www.threads.net/@hkracingchannelig/post/C83NsxxPazO/?xmt=AQGziR8hucvJ1w7VX6WapVpqH6msH2gesbHuFKia4GEGJw
唉拍on9con真係

2020嘅拉利就算喇,出完術畀人捉到即刻變垃圾
呢度不嬲都雙重標準
Max 撞 Norris 就係搏
同一情況咸撞 Max 一定屌到反艇
咸爺係睇2026嘅 相信係
我只係覺得啲人要對佢公平啲
佢係有缺點,好似開胎慢,起步保守
但佢養胎同執車功力仍然有

架細牛由係西班牙輸俾 Alpine 三十幾秒,到可以 Q 追到佢之後頂足全場拎兩分,我又唔係幾信 Lawson 可以做到呢樣
今季法拉利唔洗拎偷四都偷笑
上年又係呢個位,不停送DRS比辛斯
上一站西班牙奶同素wheel to wheel大半個圈好難得
如果反cup, 應該又會出現「雞和牛,留四萬,上羅臣」嘅口號
年年都係衰呢個位
我覺得而家個 mix 明明對細牛係最理想,俾 Haas 一野追十二分形勢變得好複雜

和牛自從加拿大 spin 加 upgrade 之後好似冇晒信心,要靠佢快快手上黎幫手
啱啱先續Yuki 雞乜鬼
依家部車係跟4萬口味set?
鬥champ又誇張左,鬥車隊champ就有機
set 咩呀,更新炒晒車就真

兩個要鬥快適應

下場咁多快彎入到 Q2 要還神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞