[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
邊有車手peace and Love可以攞冠軍
叻 q pace 全grid最好咁制架啦喎

race 長期都比意粉各類因素拖累
一時就負upgrade 一時就策略
咁多自己控制唔到嘅野可以點

除左拉利 你有幾耐冇見過頭三車隊會有車手三場裡面有兩場慢一圈咁制 氣喺大牛個陣都唔知有冇咁撚worse
呢啲真係唔撞就唔會罰,每一個守內線嘅人turn in前都會向外壓,如果唔係自己出彎嗰吓就會輸
其實max同lando都只係掂一掂,不過唔知點解掂到大家都爆曬軚,如果大家部車都冇事,分分鐘都唔會罰max
如果洗拿同大舒係依個時代嘅人haters 仲多
更加唔好講其他champ
利申唔係咸fan
爭第一幾時都係咁
唔通係唔係都讓你走咩
所以今日咁真係無乜感覺想去講邊個有問題
冇撞到根本就唔會有問題
British bias
仲有如果係FIA WEC嘅話 就月中7/14 聖保羅6小時 (不過好彩 個星期係古活賽車節)
但叻受壓既能力都係麻麻
幾次都係lead緊自爆
Round 11 Race Summary
Race Classification

Pit Stops

Tyre Stats

DOTD

Fastest Lap

Fastest Pit Stops
輕油個pace都追到,少兩個圈好戲睇咁姐
火星車就得bottas年代嘅咸狗,輕輕鬆鬆就贏,贏到洗晒底,啲人唔記得曬佢以前手車仲19過19max
繼續咁就啱,Max同RB一定唔易對付。
而家火星車最多咪玩兩三年 之後都要同人爭冠軍 peace and Love想爭冠軍 你就返去含蕉都得啦
大家都push到limit, 想盡辦法, hi到都係幾寸嘅事,邊有話柒唔柒
加多下102g 怨婦 打和
無得咁計,車手一定係想贏,架車有競爭力一定爭
英撚大奇蹟日?
Lando:我都係英撚黎
仆佢個街 又係比寧咸救
冇乜用 八強唔覺得過到瑞士
太監素子成最大贏家,但係max鬥奶仔好睇,好耐冇睇過呢啲啦,咁先好睇。
同埋有咩理由今場driver of the day 唔係尻堡
做低max都係奇蹟
不過連自己都做低埋
冠軍隊用風洞時間少d cap$又少d
想好似以前benz 咁長勝真係難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞