[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
唔怪之得個下有兩滴眼淚滴咗出嚟
之後大叫: 塞賣Champagne!
其實radio 係咪只能講英文?例如周生俾大頭隊完pat pat,如果佢講「抄妮架媽B」會唔會被人罰錢
無白紙黑字講明要用英文
但都幾肯定有落到order 要講英文,因為啲radio 係其中一個fun factor
如果無,拉利應該全程講意大利文
Audi 開國功臣(成功嘅話)
因我記得以前有介紹做車手其中一樣嘢係要識英文,因為車隊係用英語溝通etc. 我都明radio用英文可以令觀眾明白佢哋講乜,但唔清楚係咪只可以用英語?定係我揸揸吓講句DLLM又得唔得?因我發洩用返母語都好正常,我唔會俾人cut 線之後用英文講” fxxk your mother whole family die” 咁架嘛
好似一定要用英 已前大頭試過用西班牙文 之後就禁左
F1 成件事係一個show, 又interview 又盛,咁一定會規定大家有共同語言,即係英文

以前Kimi 都會講Finland 文操口,仲出埋街,可能因為無人識聽
咁希望周生係F1生涯可以至少live 講一次中文粗口
Audi 國師(食返sainz 個「師」字)
DTS fans
諗起如果有個香港車手
「屌你老母臭閪」
都幾好笑
依家要用英文
F your mother smelly vaxxna
都係「宣傳」做得好。我記得我呢度有講過有個外國女同事本身唔睇賽車,但佢睇完DTS又知我睇開F1, 第一句就同我講toto 係最好人嘅車隊領隊
跟住我扮toto 對住佢 ”No xxx (佢個名) no, this is so not right!”
RB 拉花設計師:全世界最易做嘅工作
有時唔明大牛既然出one-off拉花 點解唔轉主色
整到好似白牛咁樣幾好睇

白牛真心靚
btw官網有得訂
等埋禮拜日完賽先訂 呢隻拉花配C1 C3應該唔錯
多左d 一撻撻既
以後佢做野慢果時係佢後面扮dark toto 同佢講focus
女權 is coming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞