[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
反正都retire,罰完秒先退
主場雞唔計
你兩個為咗谷銷量唔係咁呀
Max:銀石你班marketing契弟咪再屈我搞到你哋啲飛滯銷啦
為咗銷量,一切都係寫定嘅劇本
快啲去英國税局舉報Lando 有不明收入
點解無問題?上得場就緊係想做盡自己能力內可以做嘅事。我先唔講佢話緊嘅係圖,就算佢話latifi/sargeant race for nothing都唔係啱啦下話?講緊係你個人有無教養喎,識唔識尊重喎

btw咁2023 季初麥記柒撚矇矇話牛奶同PS3 race for nothing兩件弱智阻鳩住地球轉係咪又ok?
有個中國車手係清泉
不過懷疑下年有冇車揸都成問題
骨灰周最安全 乜事都冇發生就一場車
上年畀素撞到反晒車 好彩halo夠硬執返條命仔
好似自始之後都揸得好安全 任過
但佢今次都係入pit serve咗先退賽
如果出邊炒到返唔到嚟又夠里數就加落成績到
韋少同牛奶好似兩條DC9篤油等攬炒

冇話邊一邊百份百啱哂 牛奶心急同叫第一次威脅到Max。未夠經驗。
佢今場畀大頭隊到
都忍咗兩獲,唔算心急架喇,再等就等到條軚冇撚晒架喇
哇 出年3個著名嘅24小時耐力賽嚟一個3連賽
https://www.facebook.com/share/p/bkJjNfHgGc27ya3k/?
果頭話max壟斷搞到啲飛賣唔哂
呢頭max就幫手做宣傳
MAX會救
贏左PR但是輸左wdc分

點都係on9
exactly, 好多人話佢 move 但下一隻係好窄既左彎,大多時間都會扭少少左邊去入

我對奶最不解係點解佢不斷咁進攻,現代 F1 唔似舊時,一咬中 slipstream 就好難甩, 佢哋可以用電去幫手

max pit 完有幾下前面有 back marker, 冇記錯係兩架 Haas 同四萬,max 某幾下有 drs 而大部份時間係靠走線加電去守

奶一開頭攻唔到,上策應該係等過晒堆車,之後 max 就只剩低舊電(仲要呢個場冇咩位可以 lift and coast 儲電),佢要做既係先儲爆電,等 max 頭兩條直路燒晒再後面過佢。。。。或者可能因為 Sprint 超車失敗令到佢更加急於超越
條友咁soft,叫佢玩rally就啱,唔洗同人wheel to wheel
其實奶用氣ovetake on9con T5-8果段連續灣落手可唔可行
T3 T4 dive bomb好明顯俾Max封死咗
真係,仲要3連DRS,好多時T3過咗,到T4又俾人過返…
lando自己sprint都試過T3過完Max,T4就輸返,同埋好明顯max應該每個圈嘅電都用曬係T3至T4嘅直路
佢自己正賽幾次T3都過唔到,唔明佢點解咁執着要T3過,尤其呢個圈,大牛個pace可能守唔住,如果佢有耐性小小,T3 唔好平排啲到直路用tow,DRS同battery先進攻就好大成功率。
同埋老實講句,邊有人會係T3隊入去外擋同人完全平排入彎?就算max冇撞佢,佢出彎都會俾max逼上sausage curb
呢個incident跟本就唔係啲咩”either we crash or I go ahead”嘅對賭,因為計埋curb,max的確留咗好多位,起碼多過sainz留俾max嘅位,而呢個彎嘅正常racing line就係turn in前上一上curb所以罰max都只係罰causing a collision,而唔係move under braking
要平排出T4先得,但係outside嗰個通常會俾人推出gravel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞