[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
f1 post race show搵咗brundle仔分析撞車單野
brundle仔認為max向外移係因為佢睇唔到奶 (雖然我都唔知點得出呢個結論)
點知will buxton聽完勁大聲笑鳩佢 勁唔專業
跟住就俾人po咗上reddit
https://www.youtube.com/live/xe4q2eQ9YUQ?si=D0O3O-nTKDSNKPL4
應該36定37分鐘開始 笑嗰到係39:00左右
https://x.com/wbuxtonofficial/status/1807504204606451967?s=46&t=zDEAaS65kfLeiORVf5y_Lg
最尾要brundle仔出嚟救火 buxton又係twitter話俾世人誤解
Sochi一直唔覺得關哂佢事
一嚟車隊望住個天氣圖,知道大雨到咁係應該強硬叫佢入,睇返嗰場紅牛strategic就知個分別,麥呢個問題到呢刻都仲有,次次畀哂車手揀

二嚟佢決定唔入嗰時得2個turn有雨,但偏偏就夠大雨到跣死佢,只可以講佢真係勁黑

同埋當時如果佢入嘅話,我覺得默sir未必會入
嗰次如果 lando 入默 sir 唔入的話
呢度應該癲過 magic button 嗰次
我覺得大牛係咁睇
從秦仔講嘅野大概知大牛架車係極度sensitive
佢形容係打機將mouse sensitivity校到最高
啫係架車push得盡嘅可以好快但係working window好窄
max嘅駕駛技術駕馭到架車所以研發方向偏重佢feedback
而大牛咁多屆嘅二號車手都跟唔上 就變咗惡性循環咁

既然升人上嚟又要重新適應過 然後2026又大改例
咁不如留住主席下年睇情況再計畫
何況主席係商美嘅人氣真係幫牛吸到金
呢下 outside 覺得奶太心急

俾 Max 後追 俾人 Squeeze 應該會寧願縮做靚個出彎 不過麥記架車未必做到

最好笑係 Max 外線挨入中線嗰幾下 明明仲陰濕過 collision 嗰下

https://x.com/ontopic_nl/status/1807513513805631927?s=46&t=m9fnYXG9fFD6PybcN5QQ3w
正反方可以繼續辯論
我覺得咋吓
麥直路尾開埋DRS都唔夠大牛快 過完下一條直路又唔夠快拉開
大家成日話奶心急 唔心急真係拖到幾時先過
https://www.facebook.com/share/p/eUPc3zSwEqSU3wb4/?mibextid=WC7FNe

Max Verstappen 為了不讓Lando Norris 超越,居然連撞兩次Lando Norris 的車。讓Norris 的車損壞退出比賽,而自己也退了好幾位失去冠軍。其實從Max Verstappen 剛出道我就不喜歡他,因為他當年開車還蠻魯莽的。他也是圍場內對車迷最不熱情的一位車手,我看過一個車迷要跟他自拍,Max Verstappen 直接走開車迷直接傻眼的影片。
想睇 Max 同 Norris 銀石互相攬大家出去

即場落車打交多啲
奶拎多幾wins先講wdc啦
佢同素一有機會就上電
唔夠冷靜好蝕底
而家似進化版魚雷
呢個咪WDC冠軍同1次分站冠軍嘅分野
明明攞住架F0.8
麥㗎車點0.8
唔講以為麥可以畫火柴啊
似Vettel(撞Vettel果個)
Red bull 7 pit + warm-up 唔切條軚 + 老麥輕油超快,結果攻守其間玩到咁
至少佢個Race pace一定快過red bull先
仲要唔止快少少
點解要睇牛仔時期唔睇近況?
咁怪唔得今時今日大家對4萬仲咁包容
原來個career開局順之後就點柒都仲留戀住唔使雞有車揸
Race pace 快到頭六十圈追都追唔到一直被拉開
直路開埋drs都過唔到想知race pace點快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞