[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
追垃利定追叻
叻上場過咗啦
Sai你比部80分嘅車比佢佢就比返80分你
但你同一部車叻佢就會推到85分

但Sai又唔認命想去做WDC
結果就玩到自己冇大隊要 冇辦法
雖則話車手有責任去適應點揸架車 但唔岩手勢就係唔岩手勢 無計
但你紅牛知道咁仲同佩狗續約 又咩事
真係唔知諗緊乜
細牛兩件是但放一件去試都得啦
冇咁既諗法不要唔好鬥車
返屋企睇車吧啦
揸得F1
就應該要有想騎住所有人嘅mentality
4萬頭半季唔爭氣
和牛又冇價值俾佢上
咁岩隊車又內鬥緊 主人係呢方面真係夠運
投左鳩堡
細隊無人權
睇返highlights, max 幾次moving (change direction) under braking zone 係有問題。FIA 應該執得嚴啲,例如第一次警告,第二次罰5秒。咁樣先有效阻止。
仲有排要學
當我口誤睇錯嘢,咁奶呢個局面邊度有贏?輸Max 7分變輸10分,錯過咗拉開LEC嘅機會,如果個pen下場先計,隨時輸得仲多喎
same
事後孔明係啱嘅
但係當場鬥緊車 行咗咁多個圈走inside 無肉食
咁咪試outside 囉

就係咁啱呢個圈Max入彎直去塞著個位
奶又柒turn in 咁咪𠝹穿max 條胎

第一下奶好似都無事
之後入彎先奶條front wing 俾已經唔多轉到向嘅Max 撞爛哂

入一隻彎 點會諗到有咁多次contact
仲要撞爛哂嘢

原本搏緊冠軍 佢想嘅咩
咁事實上19max never left
Lando 自己都係衰心急,sochi 大雨唔入pit 起已經睇到佢一到定勝負嘅時刻就會失方寸,又再輸自己
但你見佢喺media pen 個樣頹到咁樣就算唔係英媒都就住嚟問啦,一嚟搏打咩,二嚟問得太尖銳佢唔會答你啦
Silverstone 呢場貴到交智商稅咁款
都係Spa 同荷蘭賽道抵睇
話晒人哋都係進化版Vettel嚟
明明頭半季唔爭氣就係細牛車隊迫害
個車架換完咪持續改善
笑死真係強化版Vettel 應該學老舒落車就衝去大牛pit wall 拉喇叭人落嚟打
留明睇下場打回原型
成功掌握流量密碼
佩適應力太低,次次開季頭幾場都可以做主席,當開始upgrade就pick up唔切變返佩狗,搵左幾場setting同balance 都搵唔到😵 當搵到啦又黎新upgrade, 又要重新適應過。
唔會
早幾頁有post 講完場加秒就得,好似因為佢跑完75%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞