[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
回錯 post sorry
假如牛奶唔還位 以而家執法尺度 會唔會用forcing another driver off the track罰牛奶?
其實運動如果榜尾對住榜首係咁hard foul比人屌撚到傻閪啦
係F1先咁多呢啲on9 narrative扮紳士
Toto仲未放棄max 決心大到
未必,因為佢有英國護照
痴心情長To
track limit 都未必罰…
所以拖幾個圈都唔罰,個人估計佢哋想argue lando已經讓左位,冇gain advantage,所以拖咁耐,一撞咗就見罰唔罰都差唔多,所以就罰
結果sheet話冇serve到 成績+5秒
要睇返啲例點先為之serve咗
咁既情況下成績+5秒定當個pit serve左對佢地唔係重點
最緊要冇帶落下一場罰格
fia有樣野唔好
鬥緊車既車手如果有野有機會要罰
都會等片完先出結果
變相成日搞到兩位車手片炒埋車再罰 causing collision
仲要係出唔出界呢啲非黑即白既野都要拖
應該要完成個pit先叫serve咗
應該要完成個pit先叫serve咗
因為fia係result oriented
仲要睇passport
咁得啦,我依家講句屌你老母有冇問題?你有冇少咗忽肉?
班意粉永遠只係可以處理好一個車手嘅strategy 另一個好似比人遺忘咗咁 1st stint學人stay long 2nd stint又要同人差唔多時間入 睇到r晒頭
明明四萬1st stint入pit之前和牛已經追到上去 係要搞呢搞路最後倒返晒啲位置出去
無咩鏡頭..連到尾點解係原位咁滯都唔知
佢會答你無問題
公道啲講 圖都話鬥緊車嗰陣難免會情緒高漲屌柒人
但話人race for nothing就多咗啦
未同臨尾罰秒一樣
唔入pit serve未最後加返
重要架 呢啲都係foumla嘅一部份
今次唔計 下次唔夠距離啲隊就會碌多個圈先退
今次係lando退之前架車有靜止5秒 但result唔當佢做咗
應該係有啲條件未滿足到
又唔算追到嘅 前面啲車pit哂
但2nd stint又跟人哋喎
唔知做乜撚

不過細牛過車真係麻麻哋
頭幾場和牛好fit先過到
過完中東站都係一般般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞