[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
咪撚柒啦 和牛自己都道歉啦
你咁樣都想justify奶話圖race for nothing係無問題?
屌 原來又屈
奶 幾時講個冇fd 做
事後睇replay loop咗幾次 奶踩迫力前得返out line可以用
喺車手角度見到有位緊係入攝 尤其見到out line有一架車嘅闊度攞靚位行late apex 韋狗喺braking point由半架車咁闊 去到turning point縮窄到冇位最後撞埋
我迷Max覺得奶冇做錯到 但係就唔知點解咁都有得嘈啫
做訪問果陣兩個係企埋一齊 分別對住mic講野但其實間接同格離傾緊計
奶早幾圈係好狼 但到出事個下一定係max責任
太早開始又太早截票
59圈內線進攻出界 63圈T3出彎冇留位俾Max同撞車嗰下真係小巫見大巫
次次Max有問題我都係話Max有錯 自己主子做錯咪大方啲承認
唔係含英撚 但係戰狼上身嘈交冇意思
我無justify 佢 我都話我唔覺得radio講嘅嘢值得討論

不過都唔好講到和牛道咗歉呢到先覺得無問題
呢度對佢鬧人弱智仔係講到無傷大雅咁
“Lost my respect” = unfriend
唔係唔知呀
[keyboard mode]
鬧人弱智仔真係無傷大雅
除非果個人真係弱智
呢度outside隊入去冇著數,要outside就唔好同佢平排,最好後半個車位,之後switch back同早啲起油,食tow+DRS,分分鐘下一個彎前已經爬咗頭,未過到就一嘢隊落內線,逼對家縮

星期六Lando喺呢隻彎過完max,下一隻彎就俾max過返,正賽咸狗過完GR又係喺下一隻彎俾GR食返,所以如果兩部車pace相近,本身就唔係好應該喺呢隻彎爬頭,佢自己呢一場試過幾次都過唔到就好心set up下一隻彎好過,隊埋去outside同人平排都唔知jm9
做問天爵士
Sorry guys..
2019 Max vs Leclerc
https://youtu.be/T_CcHcgIoTY?t=242
Lap 69 應該係同一隻彎
就算得定唔得都好,應該要consistent
Norris岩岩好跑90%
直接計+5秒完賽
其實2個都無錯 要贏就要狠 家陣唔係小朋友玩具 上到場唔係你死就我亡 要埋身就要狠唔通講禮讓 揸火星車追我唔到手車咪乾淨lo 老咸埋到身咪又係黃金左前
大頭揸部綠色tractor都撞周車神 更何況爭分站冠軍嘅韋奶
場上真係無君子 係睇邊個太狼死而理虧啫 要睇埋身肉搏+clean racing唔容易㗎
sor 我對佢唔多包容
好既車手 好快會適應部車點揸
正如當初vettel轉去AM 佩狗轉去大牛 大頭轉隊
都係用6-8場習慣部車
4萬就真係轉左隊就愈黎愈唔適應 亦都無晒信心
佢其他野可能係好過角田既 e.g feedback /部車應該點set
但佢自己手車就真係要再pick up
你對比返佢係大牛果期 根本就係廢左好多
亦俾人覺得佢江郎才盡
佢而家可以做既就係再次證明自己 唔係就係咁先
車隊俾埋今季佢 佢再係咁 都係等俾人replace
寧願投資落新人都好過再俾時間佢
如果lawson到時唔得 咪先再搵返佢
不過今時今日呢個局面 都係佢自己造成
轉左2支車隊 係雷諾岩岩有表現又轉
去到麥拿倫死晒火兼俾人雞
就算佢真係重有能力揸到好似大牛咁既level
都無咩車隊肯俾呢個機會佢
所以佢除左再次證明自己 就真係無咩得講
同埋你話點解要睇辛斯係細牛果震唔睇近況
而家係佢自己不斷話俾其他車隊聽 佢係港女
咁人地就好自然評估晒佢成個package架啦 都唔洗我睇
咁都吹Max成熟
佢自己知自己做緊咩架
Norris擺明話佢出超技術啦 佢俾Max累到DNF無分呀
咁樣講野算客氣啦
Max咁樣係spin走個問題咋
其實Max粉可唔可以 唔好屌鳩咸爺點點點既同時 又做緊同一樣野
持平小見wor
佢地話鳩Norris做炸彈既同時 望望2021年Max
阿Max都係做緊同樣既野咋wor
點解Norris叫狼 Max叫技術
其實係佢部車唔得呀
Norris T3唔插入去 係拎左個頭位再係T4守內線既話
佢T4前條直路會俾大牛爆電cover佢個DRS
所以Norris無辦法搏T4前 overtake
不過當然亦都有可能 norris無技術
所以先至揀T3
算數啦 根本呢度撐Max既都係睇得呢幾年
鬼知Max之前d野咩
Max之前走出腸仔搏 無還位又唔講
但Norris逼出去又要叫人還wor
其實真係見到max每一圈都喺T3之後用電,但係Norris如果T3T4之間段直路都爆電+tow+DRS夠唔夠做?
Clean move咪技術 撞到/推人出街咪狼死
韋moving under braking邊有技術可言 大家爭P1都係咁狼死
我黎引戰的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞