[戰場+1] F1 2024 奧地利站 賽後討論區

980 回覆
2 Like 8 Dislike
關咸狗事就唔係咁
所以你既結論係
事實兩個都上晒頭,兩個都有野錯,佢咁講又無錯
架車爛得濟跌件嘅話都係要罰
如果咁罰格就真係柒了,老麥pit crew 要提吧

三次civil war 之後有大戰
本身 wow ciao 都夠精彩
百周年SPA 24預計派彩
全場
1. 007 Aston Martin
2. 51 AF Corse
3. WRT BMW
4. 34 Aston Martin
5. 163 林寶

Pro 組最快嘅波子第8 第9完成 最快麥記第11 Audi 就第十二
AMG平治#2 #130 #48 全軍覆沒

金組
1. 777 平治 (已經係平治最快個架) (全場第7)
2. 15 Audi
3. 7 平治

銀組
1. 3 平治
2. 55 波子
3. 57 平治

銅組
1. 66 Audi (全場第十)
2. 52 AF Corse
3. 72 林寶
4. 93 拉利 (車手陣容有香港車手Jonathan許健德)

PRO-AM 組 6架得返3架完成
1. 4 平治
2. 16 平治
3. 100 林寶
精台cls
其實佢DNF係Max搞成嘅…
奶dive bomb 還dive bomb
炒嗰下 似係blame on Max 喎
個分差有啲大
應該好難
「Winning is winning」
屈素先唔會理呢啲
佢同埋廁所版今晚打哂飛機都似
啱呀 係連登仔係都要搵戰犯
咪就係點解唔慶祝得
素狗幾多料大家知啦
奶DNF係Max做成
佢有成10幾圈機會,真係唔洗心急個個灣dive bomb
今次圈數唔夠,同埋d車之間嘅差距無果時咁大
2個都19 不過明顯奶柒好多
揸住全場輕油最快既車都忍唔住
第1下dive bomb落去就遇咗會dnf
21年 monza max已經表演咗次自己有決心攬炒
咁又唔係 我覺得唔aggressive Max 可以守到完
如果好似2021Monza咁, Max同Ham炒完之後
40000都起碼有鬥過一陣先攞到個冠軍, 當然會更精彩
所以而家素狗攞冠軍, 佢都識低調少少
呢一點對佢有啲改觀
21年之後素嬴左兩次 但係咸未嬴過
下? 罰秒但DNF就唔洗罰的話,下次SMB可以copy
Davidson:
第一下:Max move under braking
第二下:Lando 係咪都會射出去 Max 收斂咗
第三下:Max 自己走出去 Lando 唔算迫出去(下?)
第四下(攬炒):Max 收窄條線留唔夠位
谷埋谷埋
素狗之後會唔會覺得自己要騎住咸狗大哥
知道自己要罰track limit,所以心急爬頭再諗住可以快放5秒以上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞