懷疑患上自閉症請入嚟

578 回覆
71 Like 114 Dislike
對於「模仿」係表現極差。
如果呢個係必須條件咁我應該唔係自閉/亞視
大部份嘢我睇一次做一次可以做到7成
我領教個嗰位就真係對我太撚重要唔係我都唔會好似反哂面咁都突然番去

(結果係我單方面覺得反左條友原來好撚內疚你話死唔死)
如果佢對其他人態度差但重視你既 都可能值得你去幫佢
本身都有少少懷疑女友呀哥係亞氏
而家睇完個po更加肯定
屌你真係好撚虛偽
"gifted"
我無病呀!!!!!!!!!!!!!
仆你個街亞氏黎既
自閉/亞氏保加有遺傳
所以你父母都會有
你阿哥有你多數都有
善用起底功能
巴士同鐵路既路線同編號都有規律
自閉症既人多數鐘意有固定模式既野
所以有D人會不停數數字/地鐵站名以獲得平靜
小巴無規矩亂9咁黎自閉症既人見到就驚
模仿差唔一定
只係因為好多都會有肢體控制困難,但唔係必然有
其實你識企番出嚟分析翻自己行為
真係可以算自閉咩
模仿差係praxis問題
同自閉無必然關係
反而係sensory-based motor disorder
想知多啲醫生教點應對 樓主介吾介意講多啲
因為佢哋鍾意一啲重複 ,但係又有少少唔同嘅嘢。巴士地鐵就啱啱好中晒
好似對數字都特別敏感
見啲鐵膠日日係鐵路沿線抄底邊個時間出邊部車
就係企得返出嚟先係
佢當自己係死物/動物咁分析
OK
咁我又可以自閉
確診咪幾好,一路以來經歷嘅所有失敗歸根究底都係因為自閉症
有乜優惠?
嗅覺好敏感,聽覺就唔肯定,因為我成日聽漏嘢

但我成日笑
可能有少少得罪你

但我覺得咁樣好慘

人生會少咗好多令你有感觸既野
第二次仲未離,不過好多時想離婚,但醫生勸阻我,同埋確診後了解多咗自己,知道自己好多時唔岩,所以多咗second thought, 我想離婚係因為覺得對方唔適合我,但原來呢個世界無人適合我,呢樣都幾大衝擊。

第一段婚姻未確診,對方覺得我唔關心佢,我又覺得佢唔愛我,我哋係無嗌過交,因為我將所有負面情緒收埋,直到有日佢攤開講,我話咁分開啦,如果我早確診,應該唔會離。

我有開心/唔開心,如醫生說,動物都有情緒,分別係點表達!

會出軌,我會話同大多數人一樣both
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞