懷疑患上自閉症請入嚟

578 回覆
71 Like 114 Dislike
計你半自閉啦
呢個真

不過宜家大個知道得閒飲茶係咩意思
非常好,依家背景情況清楚好多

所以上面班毒能毒絲唔好懶有共鳴住
因為你唔係靚仔靚女,現實情況係差好遠
你係咪有某種特別叻既野?
例如:美斯有亞氏保加,踢波特別叻
唔連藥

呢度唔方便開名喇,貴成咁都咁full, 真係唔係9up就得
high function A 無樣睇
人肉gps, 任何國家都係,去過就記得(宜家有google map所以宜家都無乜用了)
眼神睇到,講嘢時表情語氣,手腳運用之類都係外表睇到
樓主學業成績如何? 會因為自閉成績差啲嗎?
我都想知
樓主當年會考/dse 幾分?
咩原因?
都係 如果係毒撚樣應該冇咩人包容
樓主你好 我係耀能診斷為有自閉傾向 但無自閉症 因為有啲診斷標準唔中 我自己同理心都偏弱 好多時要自己親身經歷過先會有啲感受知點樣「身處其境」 又會好固執自己既所謂「好」既價值觀 其他唔符合呢種「好」 我都覺得佢哋係「壞人」、「非我族類」

你有冇社交焦慮問題 或者由於社交障礙、社交能力不足做成對社交場面不安既問題 我有個社交焦慮谷 有興趣可以搵我加你入去

https://t.me/euphoric_trip
追晒成個po
我覺得自己某方面似 但某啲方面又唔似
例如你講到計劃一打亂就會由0發火至100 呢個exactly係我
所以我都好憎人遲到

但我又無手腳唔協調 我會跟到人跳舞
會追劇 會喊 (同好易喊)

所以我應該半自閉
仲有坊間都有成人自閉服務 會有社工、職業/言語治療師、心理學家做訓練同埋有同人活動

https://www.swd.gov.hk/tc/pubsvc/rehab/cat_supportcom/centrebase/spa/
成績中上
女人好d嘅,發下脾氣被視為港女啫
留tg答你
得一個tone同表情起伏低(長期閪面)易睇

其他你唔識得佢耐根本分唔到

條友記憶力特強又中無咩tone 9成都係

so call”觀察到嘅同理心表達”就坦白講bullshit嚟

個鳩個都表現唔同
咁都係類似嘅symptoms, 一跟唔到本身嘅schedule 就搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞