懷疑患上自閉症請入嚟

578 回覆
71 Like 114 Dislike
我都偏食的 但唔知算唔算嚴重
我好多菜唔食
咁愛都冇做?
只要性別一轉 可能你一次拖都拍唔到
比多樣你

老豆老母有冇喺你細細個嘅時候問你/話你做咩成日頭dupdup望住地下講嘢又唔望人

有都機會大

(我上面同呢到講個啲我全撚部都有
樓主你可唔可以講吓你有咩嚴重嘅偏食?
屌覆呢個cm嘅都係唔撚識分假膠嘅自閉撚嚟(包括我自己)
咁你會唔會「鍾意」人﹙愛情嗰種﹚?定其實而家回頭望都唔算真係有鍾意過?
人肉gps係真係會有張平面地圖咁出嚟?
定只係喺嗰個3D實境會諗到要去邊就點行?
自私嘅人係感受到其他人嘅感受,但選擇唔去理,只顧自己
asd嘅係直情冇感受過有其他人嘅感受
平時睇唔睇得明普通人整嘅meme
屌你啦

正常人都Love expression表達唔撚同到要自get 啦

唔做作就無感受???戇鳩
醫生有冇同你做埋ADHD診斷
睇開嘅心理學家話ASD ADHD/ ADD好多時有共病
love expression唔同,係大家get到大家都有同自己唔同嘅感覺,而且會用同自己唔同嘅方式去表達,所以先會去學人地用唔同嘅love expression表達咗啲咩

但asd講緊嘅係感受唔到其他人有同自己唔同嘅感覺,所以根本唔會去到想知人地用咩方式去表達嘅問題。你首先要知道其他人會有一啲同你唔同嘅感覺,你先會去理解人地用咩方式去表達

anyway 其實我都唔明你個回覆關我上面個reply咩事 上面明明係講緊自私同asd既人有咩分別,我零get你覆緊我啲乜
頂,我會唔會都係,我老婆話由識我到家下,我都會突然自己同自己講嘢,有好多同事又以為我好串,因為話成日叫我我都唔應

我自己同自己講嘢都原全無為意自己係咁
同事就佢哋話返我聽,話後期見到我係雙眼放空,直頭好似望穿佢哋咁,所以佢哋先知我唔係串
睇做咩同動機啦 ,肯同你講嘅話 (真係靠講唔講笑)
通常都無惡意
過份創傷都可以搞到個行為好似心地唔好咁嘅 (親身領教過)
識閱讀空氣但唔識講嘢係咪智障?
真心,妳解釋得好清楚,用嘅例子好立體又生動。幫我了解咗好多

另外,想問妳,妳食藥的目的是治療妳什麼問題?
咁你同人分手係咪毫無先兆? 可以好突然就斬攬?
咁係咪都唔鍾意私家車?
呢個就無 但細個俾我阿哥話我古怪
要用英文溝通妳ok嗎? 如果廣東話都唔太入腦,咁用英文同人溝通妳會點?
謝謝
我明 有啲a仔既唔友善可能同俾人欺凌/唔友善對待有關 但我好難去改變佢 更無義務去硬食佢哋啲怨氣
咁睇佢對你幾重要喇
係呀 三唔識七真係封左佢算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞