channel c就點錯相出咗澄清

1001 回覆
576 Like 43 Dislike
影響個人聲譽咁大單野
用半個鐘約記者同受害人出黎當面對證囉
但明文約定中間訪問記者唔可以拍片
真係認錯人既話就 channel c認錯+del片
其實個女仔threads有出樣,美容雞張相塊面有墨但個女仔無,都好大機會真係偷佢相
死傻鳩你收皮啦,唔好衝出嚟柒喇
咁你都知上鏡就係泥漿摔角

上完鏡,一定又有班毒撚喺度對事主指指點點架

我唔清楚呢位當事人係咪真係清白先
但唔可以憑佢唔上鏡,就話人哋心虛

而且如果Channel c係想客觀啲嘅
點解唔文字去嘗試拎多啲證據先
事主真係提供到唔足夠證據,先再寫聲明
其實都睇佢電話傾左咩 兩邊都係會拎對自己有利證據
你話張相p到咁落左格都會認得係你 話人偷你相
但受害人講到有美容雞用呢張相呃人 出到黎個樣似
Channel要人小心呢張相 都好合理姐
一係你証明唔係你 佢咪加句唔係呢個人
但出到黎有個樣似呢張相既人去呃人 係事實
佢都無必要del相
其實根據我嘅理解,去警署報案室報案嘅程序入面,係沒有“備案”呢樣嘢。
如果處理案件嘅警員認為呢件事沒有刑事成份就唔會受理。如果覺得有刑事成分就會錄取口供,然後展開調查,證據充足嘅就會控告。
所以“備案”係乜嘢意思,其實我真係諗唔明。
你都係躝啦肥閪 真係好撚柒 救命
“備案”既意思就係靠嚇
明文約定唔出鏡只錄音
叫埋條仔出黎睇下有冇認錯
認錯既話就channel c發道聲明+del片
如果咁大件事搞著我聲譽
我真係會咁做
Channel C一定唔滯
一開波已經想拍多條片刷流量
冇諗住幫個女仔解決件事
咁你都試吓訪問咗先啦

如果當事人真係比人偷相既受害者
佢又點會對channel c有太大信任感

當事人話有證據呀嘛
做記者嘅聽吓又無妨

拎唔到證據,咪先再寫報道同埋澄清
無case number即係無意思
備案即係你無咩新証據 又無其他人既証據 無事發生
所以有時比人偷野叫你報失 備案 係警察唔想多單案 影響佢要跟/破案率
根據截圖顯示當事人所講嘅係“備案”而不是“報案”,話當時人去咗“報案”係你自己創作出嚟。
喺香港報警,去報案室報案嘅程序入面,據我了解係沒有“備案”這個程序的
咁個女仔ig再pm channel c
寫明唔上鏡只錄音訪問+認人
唔覆就繼續公審channel c
有證據咪直接俾囉
文字訪問要約時間地點呀
就係睇事主既pm圖
我覺得channel c都冇真係有誠意去睇吓事主講嘅係唔係真

聽到事主拒絕出鏡,就已經已讀不回。並唔係好在意係咪真係有冇冤枉個事主

如果Channel c係有嘗試各種方法,但係事主都拒絕嘅話

我就會支持channel c
之前有喺台灣讀傳理嘅香港人(舊登音樂台個雞丁)講過
今年四月花蓮地震,東張西望都有條 team 過咗去
佢認為其實東張西望有啲位,例如係點樣處理受訪者感受(適當嘅時候先做)比台灣傳媒更加專業
你有冇睇事主既ig pm圖

事主表達希望文字訪問之後

channel c已經唔覆機
連重申一次希望面對面訪問都冇
Channel C睇住黎食 見人地16歲咪恰鳩佢
到時真係錯左 咪話信錯事主認錯人
唔關我事 賺曬view數就走人
人地一路路想出鏡 到比你迫到見曬真樣
你賠唔賠得起呀 唔洗話自殺
睇心理醫生都驚你無錢賠啦channel C
Channel c都係根據受害者提供證據報導
如果個女仔而家受害
唔想出鏡受訪都應該出面同條仔+記者對質啦
如果真係想解決點錯相呃人咁大單野
錯就要channel c出道歉聲明+del片
唔係咁先解決到個問題咩
換言之,即係當事人聲稱自己去咗警署錄取咗口供,然後警員認為冇任何證據支持佢嘅講法,於是即刻close咗file,不會為當時人嘅事件進行任何調查
明明話唔方便出嚟, 咁重有咩好講
一兩日可以大一兩歲
講到咁撚嚴重又損害名譽乜乜柒柒
但接受人地採訪又不了
你可以要求channel c幫你打返格
但記者又唔想見、電話又唔聽
重點係,人地受害者都話好肯定出嚟見到嘅係相中人
我係個記者都唔知點幫你啦
Pin la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞