channel c就點錯相出咗澄清

1001 回覆
576 Like 43 Dislike
channel c又出事 又點錯相
https://lih.kg/3713308

https://www.facebook.com/share/bpST3fqGp3aZuTmx/?mibextid=oFDknk

今次報道展示的所有照片,均是投訴人在訪問時向本台提供。投訴人曾與美容中介女真人見面,包括吃飯和前往美容院。投訴人亦確認當日與他見面的女子,正是他在照片展示的同一人。

就此,我們回覆該女子,邀請她接受訪問澄清及提供相關證據。該女子卻稱「唔太方便做訪問,只係希望你哋可以刪除影片或澄清」。而無奈至今,本台仍未收到相關證據,也因該女子不願受訪,令本台難以判斷對方的指控是否成立和真確。
5毛又炒晒車
九公炒晒車 以為會令娘娘開心
屌你啦
自己唔夠專業仲要人自證清白
多謝你條女拳上嚟推post
你盲睇唔到人哋澄清寫咩,我已經好心只貼重點,你都tldr

今次報道展示的所有照片,均是投訴人在訪問時向本台提供。投訴人曾與美容中介女真人見面,包括吃飯和前往美容院。投訴人亦確認當日與他見面的女子,正是他在照片展示的同一人。
人有相似/老屈
人有相似?
你盲睇唔到人哋澄清寫咩,我已經好心只貼重點,你都tldr

邀請她接受訪問澄清及提供相關證據

無事怕咩俾channel c做訪問呀,channel c好正氣喎
會唔會係條女有做扮無辜
擺明係啦,受害者都話同相中人一樣,叫條女接受訪問澄清又唔制,身有屎扮無辜
連登仔太天真
人有相似都講得出
話出自同一個醫生好過啦
16歲唔可以見記者?俾人老屈抹黑喎
當面對質係最有效既方法
當面對質完真係老屈,channel c實會道歉澄,而且大家會更加笑鳩個弱智仔,女都唔識分

本台一直秉持「為民請命,抱打不平」的精神,報道社會不公平事,為大眾發聲。由於申訴個案,往往涉及複雜指控,所以每次報道,我們均投入大量人力資源及時間成本製作,小心求證,務求報道客觀公正。對於我們近日遭受無理攻擊,本台深感遺憾,希望各界多關注為人詬病的美容中介,以免焦點被模糊。

小心求證(唔覆人兩日之後出POST)

不過唔緊要 仲有好多傻黃盲信 話返你轉頭
只係一個threads嘅random user話channel c用左佢幅相
零證據
條友分分鐘係男人
平時拗女人唔會誣告嘅人,而家話男人誣告
人哋都話唔做訪問,重有咩好講
視頻
視頻? 條女支那人嚟㗎?
女人誣告人出全名全港知,今次撚有出全名
睇你標題話點錯相

但聲稱被人點錯嗰個自己都無證無據

反而我覺得Channel C真係好負責任

如果用TVB標準,呢啲直頭唔會係「疑似點錯相」
只係「聲稱點錯相」或者索性唔撚理
羅生門
16歲就算啦
幾年前已經大把中學生咩時候都講普通話
投訴人曾與美容中介女真人見面,包括吃飯和前往美容院。投訴人亦確認當日與他見面的女子,正是他在照片展示的同一人。

羅生門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞