無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
推俾d on9仔睇
你老味去到第6頁仲keep住有d認知錯撚哂既係度大放厥詞
唔怪得知依家d game連出個女角色身材好d 都惹爭議
就係因為有樓主呢d戇鳩仔
已射
日本異世界既始祖好似係魔神英雄傳
無金手指無老婆無得屌閪喎
我諗你係講緊Google 無職就search到嘅全家幅,份
入面有妹妹,有老母,有男主嘅仔女,有女僕,同3個老婆

唔知個啲柒頭仲以為全部都係男主後宮
起底睇左樓主D POST
根本仲痴撚線過魯迪前世
去咗打J?
有冇節錄下 係邊到

利申 冇睇但想J下
其實最後係勵志,男主的毒撚肥宅性格、思維模式係keep住無變,所以你見到佢靈魂和假人神對話時,一直係Keep住毒撚肥宅個look。但到男主死後,佢已經唔再係毒撚肥宅,而真係變成異世界果個人。

但現實世界的毒撚肥宅係咪可以轉變到抱懷疑態度
Lm
你嘔心過個無職肥宅
就係因為咁所以上面班毒撚覺得俾呢套野救贖咗
佢地撚有認真睇咩 論家底 絕對係上一世好啲

但就係有上一世為做正義撚俾人除衫笑 同今世有人幫佢走出陰影 先有對比

上集自己個妹又係自閉 一個場景帶返去佢上一世個阿哥

有認真睇 套野根本係親情劇 由得班傻閪啦
如果冇記錯作者本身就係個家裡蹲毒撚
好似係靠小說網啲網民互相鼓勵支持寫小說
之後紅咗先走得返出嚟淨返正常人
試下唔好咁撚廢 搵啲毒撚黎挑戰 照你講法 做咩唔去基督堂挑戰一下本聖經 去清真寺挑戰本伊斯蘭經

文學同哲學既書 有人搵到救贖好撚奇?
邊度挑戰緊?有撚病?呢個叫事實陳述
呢啲精神鴉片噁心嘅地方在於,佢其實係助長緊己願他力心態同否定其他人努力。

大部分毒撚睇完,諗嘅一定唔係要珍惜當下努力改變,而係諗如果我生得靚仔兼係天才,就算內在冇變,都可以成功。現實嘅成功人士都只係靠父幹/靚仔/生得聰明,冇咩咁巴閉。

有啲毒撚實會話,主角都好努力喎,但呢種努力係好撚蒼白,永遠都係口講努力,然後發現自己係天才屈晒其他人機。遇上所謂挫折其實只係個方法錯咗,只要改少少就立即成功
成套嘢主軸就係親情,班無睇/睇小小嘅傻閪就以為又係後宮開掛番
最新個集隻臭雞精靈又出去搵男人做免費雞

仲話有幾愛幾愛依家條仔

原來又係死臭雞
係,第一集就覺得男主思想太噁心
真膠定假膠
我跟返樓豬大隊啫
所以魯迪 = 作者
其實作者擺到明就係寫低道德感嘅肥宅轉生
佢中間有寫男主遇到未來仆撚晒街嘅自己
(雖然仍然勁到可以回到過去)

樓豬開啲Post仲撚嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞