無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
無buff叫咩主角
re0條廢鳩算唔算
死亡回歸都係buff啦
吓,跟番上面點定義外掛,你覺得悟空係無敵定冇努力過最少努力個一句垃圾設定乜細個用魔力就變無限魔。一句h2o就無詠唱

上面定義
之於我立場,我覺得佢唔係外掛,講到盡都只係有獨有嘅優勢
事實佢無論前中後期都唔係無敵,甚至有比其他一般人明顯既弱點

唔需要特別努力,所以理解到啲fans會唔同意佢係外掛
先唔講天才呢點
一句垃圾設定乜細個用魔力就變無限魔。
一句h2o就無詠唱
佢有咁嘅忍耐力前世就唔洗比人除褲就收皮

如果呢啲設定唔計外掛,咁暗影努力訓練都應該係合理?
有,咒術迥戰
一拳超人都係自己練返黎,所以佢無外掛?

重點唔係有無練,係練既過程有無讓讀者feel到辛勞同挫折,成果合唔合乎比例,好多作者將訓練過程一筆帶過之餘,成果仲要高到離譜
你有睇後期就知呢個無限魔根本就無撚用
無職個世界鬥氣先係王道
男主完全唔識
次次比人掂到下就收皮
如果話天生有特殊天賦、有前世記憶就係外掛=套套異世界都係外掛=本身就對異世界題材無興趣
咁唔關無職事

如果話有外掛就屈哂
前期輸老豆基列奴艾莉絲拐子佬面具精靈瑞傑路德北聖龍神+一堆佢打唔贏嘅魔獸龍種etc
中期輸巴迪九頭龍甲龍王同佢啲𡃁阿托菲龍神
後期輸北帝水神死神北神巴迪龍神
然後前中後期被人神玩弄,被龍神完全壓制,瀕死n次
就算戰力巔峰時期3大劍術流派都一堆人打唔贏
個戰績差到都唔好話死火海,刀劍鬼滅都恥笑主角,但王道漫又唔會話外掛

如果話道德有問題
先唔講用現代古代道德價值觀差異
不如管管終末的後宮不道德公會異世界迷宮回復術士隱藏迷宮悠閒農家呢堆 人獸交凌辱輪大米一王幾百后乜都有
監獄學園亂馬1/2無神世界的神明活動又夠唔夠變態 龜仙人西索大雄人渣真都好癲
地獄樂雌雄同體大雜交呢
炎拳屌到啊妹都唔認得仲上埋神枱

結論咪又係雙重標準
佢天才只係因為佢保存上世記憶,而我認同呢個係佢最大嘅優勢,佢好大部份早期建立嘅能力都係因為有前世記憶先做到,同埋就算佢有依啲能力其實都只係比一般人強,未至於係絕對嘅強者
同埋唔知你有無認真睇?就算佢轉咗生都一樣係自閉仔,無佢師傅同佢自己嘗試,佢好有可能一直都係匿喺自己屋企
其實成果無你想像中咁高
其實我都唔知無限魔佢做左乜,除左學園打魔王比足時間佢儲氣
點撚樣代入呀
好撚多道德撚又乜又7咁

笑死
呢度根本好多人睇完頭幾集就係度鬧龍傲天

男主無鬥氣等於裸體上陣 食一拳就收皮
所謂無詠唱係班劍士面前根本係黎搞笑

技都放唔出就比人斬左隻手

1對1黎講後期魯迪可以話係墊底
呢套野噁心在用廉價嘅努力反思,掩飾甚至美化各種變態行為。班毒撚fans令呢套野噁心程度再加幾倍,睇下前面幾多人話呢套野係講親情
想知你地有冇人敢喺家庭聚會成班親戚面前,播呢套親情勵志劇
on9 死火海全部都外掛
無職就算去到最後主角都打唔贏帝級咁濟
日本係2023之前,屌13歲係合法嘅

所以究竟係作者毒撚,定係樓主冇腦就真係唔知啦
咁呢個純粹主角戰力系統差,唔代表佢冇外掛
身為一個人族,天生有拉普拉斯因子無限MP兼可以無詠唱 仲話努力訓練,純粹作者用鬥氣設定去箍住唔俾主角咁勁啫
如果打即時戰佢係會輸,但係如果俾時間同距離主角去準備
龍神肯定都可以俾主角屈死

PS:死神黑崎苦練咁耐出嚟咪又係做咗地毯,唔通代表佢冇外掛咩
不如你講多三套除咗無職,異世界係冇開外掛
想睇下你個準則係邊再傾
唔計無職,你講多三套異世界冇開外掛黎聽下。
大家睇下個標準係邊

置於道德,乜9後宫,獸人,出軌呢啲大把人接受到。亂倫就好少部分人接受到。都幾極限。
不過係畫面畫出黎搞一個13歲靚妹我就諗得呢套
“掩飾甚至美化各種變態行為”

睇到r哂頭
套嘢由裡到外都批判緊主角前世行為喎
你搞清楚句嘢係你自己觀感嚟先
如果搵一套作品符合你評論
嗰套會喺多啦a夢
呢套野睇左第1季動畫.....我唔識欣賞, 悶撚到仆街....
唔知點解紅到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞