無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
只要法官認定你exploited a position of trust,你講咩都冇用。而呢部分係特登寫得模糊,就係為咗比法官discretion去做決定。

Btw德國有條罪叫Encouraging Sexual Acts by Minors,簡單到你車條女去爆房都算。
你要喺德國同未成年人做愛而唔入去坐,你要令法官信納,全程都係由未成年一方主動,你冇做過或講過任何野去推動呢個性行為發生。

https://www.lewik.org/term/15671/causing-minors-to-engage-in-sexual-activity-section-180-german-criminal-code/
普通少少咸再加搞笑嘅作品,其實冇人理。
係無職轉生主角特別惡劣得黎,仲比人落力吹奏改過自新有幾勵志,此消彼長,先咁多反彈
已經討論d奇怪話題,同出現罵戰
走先
其實我之前有睇過有篇文講對比返呢啲作品,點解無職男主反而令人覺得咁噁心。

就講美好世界,和真一樣都咸濕,一樣都有變態既地方
但佢咸濕完變態完會被有報應,劇場版被個人妖搞到有心理創傷
第一季以為係魅魔,同女騎士沖完涼被人打到變豬頭

但無職男主就係變態完,女主角仲好撚鐘意佢,仲好Welcome佢做呢啲變態野。同龍神講正經野,講返原本歷史,講講下內心就走去諗點樣搞自己條女。呢啲咁撚變態又無報應既男主角真係好多人頂唔順
Re0點會冇外掛
美好世界搞笑都唔會諗外唔外掛
死毒撚
睇咗一季棄咗,上世話肥搞到俾人哋欺凌,諗住佢可能本身心地善良俾人迫成咁,點知頭幾集睇得出本質就係一個人渣,重生攞咗咁多優勢仲同人神左呻右呻,隔離和真真性情舒服好多
因為動畫真係悶
小說有大量內心世界的描寫(唔止主角) 動畫都冇呈現出黎
變左只係睇表面的劇情點發展
同素晴比你真係弱智唔係扮
面向大眾嘅作品就你啱
H向就你錯
印象中就無咁多呢啲變態位嘅又
我就覺得套嘢中規中距
Fans service 太多
啲詞真係不得了
個point咪喺度囉,如果套作品發生喺印度,強姦情節咪好合理囉。唔通個故事發生喺印度,啲男人個個係紳士,食飯前會洗手你又覺得好合理?中世紀果陣13歲扑嘢就係好常見嘅情節,你可以話男主嘔心,因為佢受過現代嘅倫理教養,但唔係套作品本身嘔心,然後就話鍾意睇呢套嘢嘅人嘔心。根本你就唔需要認同男主嘅行為都可以鍾意呢套作品,但大家啲討論將兩者拉埋一齊講。要講道德底線,日本動漫尺度不嬲都大,緣之空夠大把人鍾意睇啦,唔通啲人又鍾意亂倫咩?如果套作品嘅情節唔可以挑戰呢啲尺度,咁不如睇外國啲政治正確片算啦
呢套屌完紅毛
直接去讀書屌白毛
仲要白毛擺晒個大婆款好嘔心
男主一讀書就唔記得紅毛一樣
諗起都想嘔
唔明點解評價咁高
重點係冇必要畫出黎,寫出黎。
成個劇情只係為咗服務一堆毒撚呢套冇呢啲劇情咪同手機俠同級作品
佢轉生貧民出身+樣衰+四肢殘缺
女人見到佢就見鬼
細個開始比男人雞姦都好努力生活就話直得吹奏
我都係人 我都想有女仔關心
我都有七情六慾 我都想感受女人既體溫呀屌你老母
因為紅毛飛左男主先
唔係話紅毛覺得配唔起魯迪先不辭而別嫁咩
好多年前睇漫畫
d劇情都冇乜印象
只係同期自己追嘅仲有睇,嗰時好想知異世界轉生有咩吸引力
無職 史萊姆 蜘蛛 overlord 幼女 勇治 網購 盾勇
都有追
淨係棄咗無職
係,但紅毛講得唔清楚
男主以為係紅毛誤會佢性方面太垃圾所以飛左佢
之後不舉左一排,仲走去讀大學仲係為左醫不舉

最後同你講食春藥同白毛搞一輪就好返
我都唔知自己睇左啲乜
入黎睇最後果頁
原來呢個世界有D理解力咁撚低唔怪之得神作都有人反
我諗起烙印戰士-格斯,係唔中樣衰同囡見仇,如果佢開後宮我真心服
樓上大把人都係弱智
一係就睇齋睇動畫/幾集就對成套作品嘅評價蓋棺定論
一係就用自己套價值觀/香港法律去批判角色嘅行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞