無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
班友logic:愛莎篇有亂倫情節>亂倫有問題>愛莎篇有問題(話劇情無問題嘅人都係覺得亂倫無問題)>成套無職都有問題
還好,至少睇完

呢套主要睇多鶴同大婆點樣相處

如何亂世生存,我對本書評價還不低

我自己唔太道德撚
你講緊呢樣野一直討論緊因為係汲及虛擬並非真實
你可以查查玩家困境呢個哲學倫理問題
咁其實愛莎同紅毛仔的亂倫有咩問題?
而家係上面幾隻狗叫人去報警喎
你係地鐵見到有體臭嘅肥婆你就一定打柒佢,定你覺得嘔心同主動避開佢?

而家對我黎講無職就係好嘔心作品,但我冇要佢消失。你冇睇你個post title?而家係一班中意體臭肥婆嘅人衝入黎喎

如果我去無職post屌9入面啲人,你個例子先成立
我覺得最值得探討反而唔係亂倫 因為的確有好多國家地方對此合法同覺得冇問題 而且根據我地上面睇返wiki 資料 佢地既血緣關係反而係比較淺
作者本身就係呢d人,佢自己之前都係匿屋企足不出戶,套野一開始係比佢自high 用,但好多逃避現實毒撚搵佢黎幻想代入就比佢紅左
所以任何人要殺人做類比係on9。上面幾條友不斷殺人殺人,建議去睇下爆漫王先再番黎吠。

正如好多作品會殺人,但唔會仔細教你點實行,點整炸彈。前者只係天馬行空,後者有腦都知有問題
我諗合唔合法同有冇問題冇乜關係
最多只係問題未嚴重到要刑事化
咁你既理據咪錯囉 首先如果有人覺得體臭肥婆冇問題既人 你就禁止佢入黎 係根據d 咩理據你有權咁做先
人地入黎同你傾解釋你聽 呢套野出現呢d 情節係有合理既原因
就比反對方標簽做嘔心既人 從而否定呢部作品同呢d 人都係有問題既 又合理咩
是日笑話:無職盲反夠薑話無職係CP但係唔夠膽報案又唔敢覆我
你最尾果句咪又係唔恰當既類比..
年長方對年幼方既思想有好大影響,而年幼方仲係身心發展仲未健全的情況下,無能力自己進行理性思考同判斷,好易會出現洗腦情況
我邊有禁止佢地入黎,連block都郁block佢地
你見到我冇對呢套野任何劇情做出批評,但係佢搞細路女呢點我接受唔到。

如果你有個體臭肥婆女友,你不斷同我解釋佢有幾心底善良又點,幾有內涵又有乜用,我就係頂唔順啲體臭。
都唔係架 因為法律其實唔少都係建基於社怕既道德倫理上
當然刑唔刑事會係睇個程度上
好似亂倫呢個問題點解條界線各置會差咁遠 因為同地域文化有關
而殺人基本上全球都會統一認定係犯罪因為社會都統一到立場
但對於死唔死刑又會有另一種意見
主因都係因為道德上既分歧
咪叫你去睇爆漫王,佢個論點講左好多集
其實唔關事
依套野主要睇冒險 有好多未知既野
但我覺得學校篇好悶 太多內心戲
是日笑話:無職盲反夠薑話無職係CP但係唔夠膽報案又唔敢覆我
弱智仔,你查下香港,美國對虛擬 cp 嘅法例包到邊先講報警啦柒頭
無職點睇都係虛擬作品

那唔係更加没問題?
唔合你意就係鬆手
Cp既定義一定係你先最了解啦a片上腦法官

所以愛莎好似一開始都拒絕左?
但我諗呢一點唔係亂倫本身的問題 而家好容易伴隨住亂倫而出現的問題?
咁係咪年齡相近的親/非親兄弟姊妹就冇問題?

可能
咁求婚大作戰個老師溝女主角有冇問題
因為老師對學生的影響都唔細
都叫你去睇下爆漫王,佢有比較點解惡作劇問題>殺人
殺人爆漫有講,但cp一定係全世界得你最了解
十幾年前睇過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞