無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
咁我都覺得係無必要加入亂倫呢樣野
佢自己定位有問題
佢有表達到唔習慣
咁其實好多野都冇必要加
只係少左野睇姐
我咁睇,如果要玩野18+
咁佢應該直接標明,好似d成情小說咁
但佢定位唔係呢樣野
所以係作者自己on撚狗
呢d有d巴打講得幾好,加入呢d元素對呢套得品係無升華
至於呢套野,我覺得係佳作黎,不過可能我容忍到高無咩特別針對亂倫/其他87野屌呢套作品,你話獸交個類,亞人類接受到,其他就唔好啦
我覺得劇情合理 佢解釋到就得
當時每星期咁追 出到呢個位 我以為眼花

真係好撚想作嘔

之後作者成一個月都係到比人指住去鬧

一星期唔到就 道歉

雖然最後都無撤回

不過以家諗起 呢種作嘔嘅心情 可能就係 當時人嘅心情
所以呢套作者恃住套野人氣,不斷去挑戰道德底線。總有班人話劇情掂解釋到咪得

套野差在冇人獸交(not獸人)。就算真係出一集講男主3個老婆比狗屌,班fans分分鐘都可以開開心心
隔離播緊嘅 re monster 唔知做緊乜
挑戰道德底線無論係古代定現代都係好大獲既事
普世價值觀問題
你最鐘意既無職呢套野既原點就係《Re:Monster》
不講理不求人在約2007年開始「認真地寫小說」。寫作契機是因為在書店裡看到了《Re:Monster》,覺得很有趣,並認識了成為小說家網站。
最有問題係佢好多時候唔係用探討道德為主去寫,
亂倫或者一夫多妻實際上發生或普及化都會有好多家庭關係問題,
例如當初佢老豆出軌就已經破壞左成個家庭關係就係個好例子。
問題係作品輕描淡寫講全部人都好簡單就接受左,仲要係次次都係咁
日本都有好多有亂倫要素既作品,但絕對唔會將亂倫視為[理所當然]
你邏輯真係好唔掂
我覺得你接受能力低

先唔講你打槄草人,升級到人獸交

就算人獸交就全球來說接受到都遠比你遠像高

忘形水就係講人獸交(戀)

男女主角這個樣子
一樣有性愛鏡頭
得奬紀錄
oscar 13提名 4得奬
全球大范圍得奬

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E3%80%8A%E6%B0%B4%E5%BD%A2%E7%89%A9%E8%AF%AD%E3%80%8B%E8%8E%B7%E5%A5%96%E5%90%8D%E5%8D%95
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞