無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
唔識德文,不如你總結下
身邊啲朋友都睇得好開心
可能我哋全部都係變態
所以認真,你似唔啱睇異世界
有時見到11哥個淫笑想屌老母嘅時候
無謂睇套動漫都激鳩親自己
有咩唔敢

我二哥同家姐都有睇動晝

之前仲食飯講來自深淵

尺度應該高過無職啦
世界盡頭係史詩戰記
第一本契約與制約
立下重誓,獲得強力加護,殺神分靈體
之後打贏眾神都唔夠膽郁嘅龍
俾龍上buff(咀咒)
算唔算掛
基本上依類作品雙方都要勁
先有史詩戰鬥feel

定其實有水平相近或以上嘅對手,好睇就OK?
其實你呢段評語證明你只有睇前幾集 講多曬氣
完全見唔到魯迪後面為家人四處奔波 走左幾多轉鬼門關 挑戰完全打唔贏既對手 咁都可以歸納做廉價努力
所以佢呢個位先咁多人可能反感/有爭議

𡃁仔𡃁妹搞野 無人會有爭議
但一個戀童癖嘅人轉生做𡃁仔去屌𡃁妹就會有啲人會覺得不適

咁當然 我都無否認套野可能有其他元素/劇情係吸引人的 只係討論下啫
幾次瀕死+一次死鳩埋都唔夠努力
唔知要點先夠努力
我推男主轉生後連人奶都唔好意思飲喎,真係要同無職男主做比較?
我推我剩係睇過一集
個男主好似只係推後生idol 未去到性癖好
同轉生做BB都有試圖避開唔飲個偶像人奶嘅

後面劇情係咪溝𡃁妹我唔清楚啦 係我都麻麻
最新漫畫係咪做到兄妹相愛?
朋友
你溝個正常年紀咪無問題 差二十甚至三十年都得添 但你溝個心智未成熟嘅十二三歲嘅仲要搞埋 咪有問題
唔使拖其他異世界落水,講真冇幾多套主角有呢套變態
其實好多,只係個d作品通常係主打色情/搞笑
其實色情咪色情
上面提來自深淵話重口味過無職又唔係啲咩問題 就算睇嘅都知同認同啲角色行為係不人道啦 唔會去搵咩史實831 納粹都拎過兒童做實驗去合理化件事

大把廢萌色情動畫可能尺度大過無職添 但唔會有人去辯駁話唔係色情 開宗明義係色情 所以咪無人會爭議囉
搞埋係紅毛15歲先係搞埋,當時魯迪13歲
另外認真討論,心智未成熟都只係現代社會進程下既觀念
魯迪轉生既世界係同中世紀道德觀相似既世界,啲人未夠20歲已經要出黎當家,用現代世界既"心智未成熟"去睇個擬中世紀異世界既"心智未成熟"會唔會唔係咁合適?
再者初初紅毛話要獻身個時魯迪都重係say緊no,佢本身都係諗住佢自己15,紅毛17先至做.
但係紅毛當時陷家死哂,身邊得番魯迪一個,本身又鐘意,會有"想成為家人"想法都好合理.
最後就係扑野個度動畫重點點睇都係想描寫透過性去建立"成為家人"既觀念多過為左灑鹽花時著重描寫透過性得到性歡愉
所以對我黎講如果講尺度大,頭幾集藍毛自慰個到既尺度咪重大
你用同一套野去比較做乜,紅毛做愛對比藍毛自慰可能正常好多
但兩個劇情都係同一套野,都係一樣有同樣問題

講真,成個故事劇情個一Part寫藍毛自慰到底係做乜鳩
你話賣笑又唔係好笑,我只係覺得個劇情好on9同後面男主角拿人地條底褲當寶物好噁心
啲人屌緊紅毛個part係兒童色情丫嘛,我咪針對個part去講番
至於藍毛個到我咪唔會話個度唔係色情
但色情唔係套野既主要核心,有部份都係因為輕小說載體點都需要啲鹽花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞