無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
因為H漫唔會好似呢套咁向大眾宣傳
而且呢套嘢將主角形容成為某種英雄形象
而且好明顯會有好多人代入主角心態去睇
反而如果用犯罪者心態去描寫主角
成魔之路or表面上成為左英雄勇者社會高官
內裏其實係個變態嚟諷刺社會就冇乜問題

而且最值得爭議嘅係
係咪去到異世界因為當地嘅文化
就唔需要保留原有嘅道德觀念
(e.g.內心係湯家驊,觀眾睇住佢屌個細路女)
但唔緊要 呢個世界有好多人都係大叔屌細路女
而且好多人鍾意呢套嘢
變相俾人感覺好多人支持呢個概念
所以令人覺得嘔心

不過我冇樓主咁黐線 唔鍾意咪唔睇囉
反正現實就係有咁多人咁嘔心㗎啦
紅都算,白同藍係撚幼女?藍毛分分鐘老過你老母
頭幾集都已紅搞條紅毛女仲要比人拒絕,個陣15歲?
戀童嘅人真係好撚嘔心
好奇一問 白藍毛咁長命
男主死左 佢地又搵第二條仔做愛生仔?
好似果隻妖精咁?
呢套嘢就係睇男主作為魯迪轉生,點樣重新活一次正常人生,做返前世做唔到嘅嘢,例如返學、結婚、孝順父母、工作之類。前面覺得男人咸濕幼稚係合理,因為佢本來就係一個人渣,睇嘅係佢點成長。
點知?作者冇寫後續
咁小說果邊即係已經完左?
無職轉生作為魯迪嘅傳記係完咗,個世界觀未完
13歲都中二啦,大把鬼佬鬼婆都呢個年紀已經偷偷地落club,你哋接受唔到嘅唔係想屌13歲呢件事,而係接受唔到個年齡差
唔洗首富都叫有錢嘅

只係要叫得屈/龍傲天,起碼要冇幾多對手喇
(真係龍傲天應該係冇對手)
細個唔夠老豆打,大個少少唔夠拐子佬打
轉移前唔夠面具人打
樹海唔夠北聖打
唔計劍術老師,又未計經歷過大戰嘅槍叔
打親對手都係同等水平或以上

絕大部分有戰鬥嘅作品,主角都勁過一般人
唔通咁就叫龍傲天咩
連上戰線嘅基本戰力都冇,咁冒險同戰鬥應該冇佢份
或者正路應該已經死左
你講果個妖精係因為中咗詛咒先逼住要搵人扑嘢
唔係條條女都淫底
頂唔順男主成日emo棄撚咗
到底呢度話龍傲天既有幾多人知道主角後期邊個都打唔贏
前期都唔係特別勁
俾盡愛德華水平,一樣所謂天才,一樣無詠唱/無鍊成陣
但鋼鍊呢種就叫戰力平衡,無職異世界就龍傲天
無鬥氣又未學重力係咁架啦
鋼鍊都有人話玩父幹
不過講黎無謂,主角無返啲技能優勢仲係主角咩
打北神三世打到嘔電
你同你張圖就真係嘔心
你啲回答嘔心到印度日日都有強姦所以呢
暫時除咗呢套都未見過有邊套動漫係搞細路
開外掛有乜問題問題係佢班垃圾fans話冇
事實上就係包括你呢啲撚樣在內穿越到過去
比呢啲女勾引都係會忍唔住
而家就喺度牙刷刷
唔係點俾人對住打飛機

就係咁先夠自然
根本發育完的女性同成人的肉體冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞