無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
算啦之前打晒d 論點 講埋現實世界中好多地方都有唔同既觀點理倫佢都喎care 只係在意自己心目中既定義
其實呢d 野wiki 都可以睇到啦
明明宗教道德上都係教人尊重所有人同導人向善 佢地就只會因為一個有爭議既論點就否定晒所有野 其實都冇咩好討論啦
你都on撚9
你碌返呢串回覆最頂我講緊乜先
我講netflix你就講愛莎
Netflix係你死穴咩?提都唔敢提
而家netflix 黃viu擺明播 但無人捉佢 咁咪即係無犯法囉柒頭 仲講乜鳩咩點解呢個女人犯法唔捉埋另一個,好心你唔好拋啲弱智論點出嚟啦大方承認無問題唔得嘅,係要屈鳩人有問題但無人捉咁,智障就好去睇醫生啦,再唔係報驚捉鳩魯庭暉啦柒頭
想問下其實愛莎的行為喺現今的國家入面 有邊一個國家係犯法?
屌笑撚死我
條友真係青山出嚟以一敵百(自以為)
所以話低學歷嘅垃圾個邏輯真係講兩句就知佢係低學歷
同有毒氣體冇害一樣咁撚戇鳩
先唔講現實中既實際兒童色情
各置對於虛構作品既色童色情都係有各自既理解
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/儿童色情制品的合法性
響理倫上無職愛莎編係日本係合法的
我唔係問兒童色情的問題
而係佢嗰種「亂倫」關係 有邊個國家係犯法?
又放啲說話落我口,我話有道德爭議,你就話我話有問題,同埋我點解要駁佢哋,我覺得劇情無問題,都唔代表我接受到亂倫,亦都唔代表我就認為接受到嘅人/或者解釋劇情嘅人有問題

就如巨人劇情夠有種族滅絕大屠殺,有人就係鐘意睇呢啲劇情入面嘅人道德掙扎,入面有人會反對屠殺有人支持,有人純粹就睇晒兩邊思考討論無話歸邊,但你呢啲撚樣就會話嘩種族屠殺好撚無道德啊,成個劇情好撚有問題啊好撚心你唔好咁撚低層次啦
先唔講有無cp先
呢個世界有1.9億人買左gta5
呢班人一定個個都係殺人犯
強姦犯 吸毒 叫雞
街頭隨機搶車
你幾時去批判下佢地呢1.9億個人渣
世界好危險 等你去拯救
其實虛構作品有時就係為左探討呢d 有爭議問題
愛莎編當中除左主角既觀點都有其他人既觀點去質問主角
我都係睇左呢篇先知原來世界各國法律上都有好大差別
大部分的法律禁止r = 25%或更高的親緣關係的近親性行為,而允許r = 12.5%或更小的親緣關係的近親性行為。在美國24個洲中,表兄弟姊妹間的婚姻是被禁止的。

愛莎同魯迪的血統有50%似
愛莎如魯迪個仔血統應該有25%似?
咁好似係大部份法律(唔知係咪國家)都係犯法?
唔係 有法律禁止既就要睇當地法律禁止幾多個%
個法既本身就合法
愛莎本身係同主角同父異母 理論上係25%之下 至於點計我就唔識了
其實描繪亂倫的篇幅只係佔好少
主體係講魯迪或者其他人對呢件事的睇法同應對方法
不過呢種方法放喺現代社會有好大爭議
好似係 我啱啱都搞錯左
魯迪同諾倫仔女搞先係25%?
我都有d亂

其實日本本身都好多虛構既兒童色情作品 h 漫勁多添
只係無職本身個定位唔係h 向作品 本身讀既人群眾唔同
而且呢篇個探討帶出埋主角本身前世既問題 而且主角係最後妥協左佢地既行為 所以引起爭議
講過又講
小姨多鶴倫理問題應該仲大過無職
都可以出大陸電視劇

多鶴被裝進麻包袋賣給中國農民
年齡差三十,被迫生下三個小孩
不過之後多鶴鐘意埋男主
噁心程度還不低
咪講多次,唔好再用兒童色情同任何種類嘅道德問題做比較
好簡得,枱面上咁多作品,殺人犯,強姦犯 吸毒 叫雞乜都有。點解兒童色情數得出都冇。
爆漫王都已經討論過呢個問題,誇張同有真實性嘅作品根本冇可比性
咁你都覺得嘔心啦 從來問題都係合唔合法,係嘔唔嘔心上面有條link講虛擬但唔h嘅兒童色情係好多國家都係合法
自己對鏡講粗口會打冷震
所以所有人都唔可以講粗口,否則就係變態人渣
我諗都要睇當地定義
如hk
香港 香港 No 不合法(不同性別)/Yes 合法(相同性別)
近親為
祖父、父親,兄弟、兒子、孫子(女)
祖母、母親、姐妹、女兒、孫女(男)
20年以下有期徒刑(男)
14年以下有期徒刑(女)

魯迪如果同諾倫仔女搞 應該係當
伯叔姑姨-甥侄 25%
但例上又冇寫唔得 可能有分係咪直系

另外有樣野都幾有討論性
有d 國家 如香港 同性同異性係有分合唔合法
我覺得可能係以影唔影響可能出生既後代會有缺陷而去定義
唔通人地見到你個樣嘔心你就要消失咩
你咁樣咪即係地鐵屈人性騷擾
A片上腦法官又教大家cp定義
巨人有雙方論證,而且都有理有據,但無職亂倫個part,作為唯一反方既主角完全提唔出理據,咁等唔等於其實作者認為亂倫其實係完全無問題,只係單純法律唔容許咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞