無職轉生呢套野真係好嘔心

864 回覆
299 Like 831 Dislike
你睇正負評就知啦
佢哋冇幾可搵到同一班都係唔鍾意無職既人圍爐架
上面條友話咩無職冇鹽花=手機俠
唔通手機俠加啲鹽花就可以上到無職既高度咩
講出嚟唔怕俾人笑
三雲叫做有d腦
專反巨人無職 但撐獨自升級嘅傻人 你期望佢理解能力有幾高
三雲係好運咋唔係識到遊真?
唔係有千佳?後面仲要入多個外星人
仲要成個組織高層幫手做戲
分組模擬遠征測驗有加緊分
依兩話講緊三雲高光位
依個測驗幾好睇
希望老師身體健康畫落去
對唔治囉
事實係睇到J番白毛頂唔緊落去
咁其實我都係想知無職點解呼聲咁高
咸魚青菜各有所好
我覺得神嘅你又未必覺得神嘅
簡單黎講就係毒撚先睇得落
無職fans最憎個套史萊母性無能都輕鬆贏無職,事實證明一套劇情好嘅動漫根本唔洗玩呢啲

你由得班死毒撚代入去打飛機啦
佢隔離個女仔咪開魔力外掛

其實三雲都上唔到戰線,做軍師仲好
但無職係探索世界,戰力上上唔到戰線真係一早瓜左
事實證明
自己講自己笑
咁講,你話整體劇情其實我覺得唔算差
但講到神作就.......成日話咩異世界開山之祖。
係佢啱啱出嗰個年代可能就夠好。
依家異世界系作品泛濫我真係唔覺得有特別出色。
而且男主角對比其他異世界人設就真係偏噁心,
亦多左好多無謂既色情情節。

Half life夠係呢類FPS開山之祖。
今日拿返出黎同呢類作品打,畫面故事全部都比唔上。
連佢自己既開發者日記模式都拿黎講笑:「你睇下啲畫質幾咁精緻,如果以1995年嗰時既水準去睇」
係死毒撚,你啱,繼續打飛機,我唔阻你
正路行勵志路線,就應該直面上一世嘅缺陷,轉生就應該變成一個手腳唔協調有言語障礙係咁流口水嘅樣衰農奴然後努力生活
圍爐打完飛機射到一地都係
無謂既色情情節明明主打黎,冇咗呢啲劇情咪一套普通外掛異世界,仲要唔好睇個隻

垃圾轉生人生贏呢啲先有人睇隔離個套乜9異世升級現世無敵玩一模一樣套路,又係好鬼hit,啱班死毒撚
和真直接用幼女身體同人沖涼
點睇都衰過魯迪
事實證明開會開到俾人屌
死tb日向原來係原女主
作者俾人屌先至變佢做普角
但最近呢幾集依然落足力寫隻tb

兩個作品都有敗筆位
係要攻擊讀者先安落
喺動漫台笑人毒撚攞優越感
我見到呢度有好多傻西串人毒撚第一時間諗佢哋知唔知道自己上緊連登動漫台

Half life夠係呢類FPS開山之祖。
今日拿返出黎同呢類作品打,畫面故事全部都比唔上

我唔睇其他,剩係想駁依句
Half life 劇情跟本係經典
實驗室同埋科學家鳩叫經常比人做meme用
後少少03年Half life 2 人物表情同物理到今時今日都有得fight
https://youtu.be/4ddJ1OKV63Q
17年mass effect 匡智樣
https://youtu.be/7KWkao73HuU?t=78
兩星期前食錯藥 homeworld 3
https://youtu.be/6LKWAZsGx-U?t=5145
仲有fps始祖通常會指DOOM
到依家都會出差唔多畫質同玩法嘅復古驚
DUSK Citadel Boltgun
所謂始祖如果冇可取之處剩係會比人遺忘
------------------------------------------------------------------
唔想疊po, 順便講埋無職
唔知點解感覺上無職係唯一海內外時不時都比道德撚屌
完全睇唔出係玩膠定係點
依個po仲出到廿頁
但又唔見人渣誠成日比人拎出嚟話
後傳仲想搞人地個細妹
又冇乜人會話Another 國王遊戲啲血腥獵奇野
近少少寒蟬梨花比人開肚塞入茅廁
唔知係咪因為心理上係百幾歲嘅啊婆所以無人理
定係社會剩係想理色情唔care血腥暴力野
退一百步無職係輕小說
十二點先播,深夜動畫點會係大眾野
異世界本質就係所謂power fantasy
西片都會屈車玩槍
https://youtu.be/dBtr-n8xt5M?t=3960
唔開外掛,唔用現代科技知識屈人嘅異世界係虛偽,本末倒置,消費異世界個噱頭。

BTW 近十集個白毛真係好悶
我要睇藍毛
ROXY! ROXY! ROXY!
呢個應該靠係外傳先
係魯迪死埋 之後先講返中途的小故事
哦 唔啱睇咪唔好睇囉
其實呢個外傳都好睇 d 人頂唔順可能只係覺得佢講埋扑野情節 但如果單純講愛情根本冇問題
但現實係冇乜幾可相愛唔扑野
再講如果一個虛構故事都唔可以講呢d 野 咁所有殺人相關既野應該都唔可以寫
經典唔代表不可超越,畫面就更加係
你都識講後面有好多作品建基於呢個經典去發展。咁經典又點?不可被超越咩?你只可以話佢係第一人,但唔係無可取代。

HL2畫面同今時今日作品畫面比叫有得Fight ? 你認真定講笑?同老任Fight都未必Fight得贏啦。Source Engine都有2代了

多人拿去做meme更唔代表遊戲質素,只係大家有集體回憶。

如果你今日拿一隻水準有返咁上下近期既FPS同差唔多廿年前既HL2,找一個完全唔熟遊戲界既人初玩,我都幾肯定佢會覺得近期既會比較好玩。

我知第一人走出黎係會好多突破性創新,好似M1911呢把手槍既開槍設計咁到依家大部分手槍一樣沿用。但同時近代有更多手槍彈容量更多,更輕更耐用。死攪住所謂經典只會顯得你老屎忽。
出世比三個英雄照顧已經夠晒外掛啦
出生平凡純靠努力打得贏龍既, 咪又係屈佢靠血統生得好
講到尾要挑骨頭點都會挑到
輕鬆贏係邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞