台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
藐視國會罪唔係問題
不過佢地界線定義去到邊個D都無傾無講
賴清德話台灣股市升值1.8倍,過去一年增長率係4小龍之首
我都明你呢種人心態嘅。

我由蔡英文2012輸嗰年開始,每屆都會留意台灣嘅選舉,每屆都有人走出嚟話做票(包括蔡英文輸嗰年),係上一屆開始因為容易咗拍片同埋tiktok,令到好多人求其拍條片出嚟就話做票。上屆咪韓粉今年咪小草。上屆好多人都笑鳩啲韓粉㗎,今年網絡聲量柯P大啲,咪睇落所謂嘅「做票」好似好大件事囉。

好多呢啲片都比台灣真相查核中心出過報告,自己研究下。
基本上你唔回應 no show 答非所問 就可以當藐視國會
咪又係半導體得益
台股台積電權重好重
佢入面仲有反質詢
藍白不知幾想
總統就職第二日執政黨帶頭衝擊立法院 一定係國際醜聞
好想看太陽光2.0
當馬文君、徐巧芯,哩啲將軍事、外交機密都洩漏俾中國嘅賣國賊,都可以連任立委,台灣啲選民就係挪來衰、自作孽。
其實係,雖則增長率係第一,但論經濟總值同薪酬卻仍然4小龍之尾。

咁多黃絲移居左過去
快點示範多次
執政黨帶人衝擊民選議會
喺外國叫政變
喺台灣叫民主
係邊度有寫話有嫌疑就要停職?公務員懲戒法淨係寫咗下面嘅情況:
公務員有下列各款情形之一者,其職務當然停止:
一、依刑事訴訟程序被通緝或羈押。
二、依刑事確定判決,受褫奪公權之宣告。
三、依刑事確定判決,受徒刑之宣告,在監所執行中。

港共六七恐怖份子入屋搶掠、燒巴士、放炸彈。
係咩令你覺得立法院咁多年嚟都冇得制衡?全世界有邊個執政者唔係用人唯親呀 係咪要成個內閣搵國民黨人做先叫公平正義呀

今次擴權討論冇 諮詢冇 連要提案通過嘅最新條文都收收埋埋 全部花蓮王同黃國昌自己閂埋房門傾好就話要過呀 藍香肯乖乖地公開所有嘢逐條傾逐條審 我擔保唔會咁大反響 佢地計人頭都夠過啦 咩事要搞到而家黑箱綑綁數人頭?柯文哲最鍾意講嘅公開透明去撚咗邊?
民進黨係執政黨,在野黨監察係天職,有咩做錯
你睇下自己講緊咩先
柯P自己都衰緊幾單唔公開透明既案啦
係,建議立即衝入立法院,唔好比佢通過
好撚痴線 台灣雖然好多on9野 但投票點票方式已經係全世界最透明都有得話做票
所以咪有三權分立囉
如果國會做到多數派就可以屈機就唔叫三權分立啦
唔講以為台灣政治架構係立會主導喎
超公公:令我諗起2019....
你就收嗲啦 其他人討論我都覺得係大家唔明講到明 你呢啲病入膏肓嘅返去睇抖音館長愛莉莎莎罷啦
快啲衝入去再宣佈解散國會
但有司法把關唔係制衡返立院咩 我覺得冇問題

你上網睇下啲官員恃住自己有後台幾撚寸,開會資料話唔俾就唔俾,堂堂外交部長俾立委質問到老羞就唔開名公開指控有人奶共乜證據都唔俾隨口up,咁嚴重嘅指控仲可以講完冇後果,之後同啲綠媒笑笑口覺得自己好威
投輸票就發爛渣

同埋而家國民黨個議案改動係冇爭議性嘅情況下先舉手投票,如果現場出現雙方一定比率先至電子記名投票我唔明有咩問題,英國都係咁

民進黨支持者話國民黨會用呢個議案借啲意通過惡法,我心諗你班冚家剷咪一樣過,屌你老母唔出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞