台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
又話民主既,做咩選舉輸撚左又唔服?!
民進黨先多打手
兩兆新台幣修建環島高鐵 僅討論 11 分鐘

呢條有講會等新政府班子上台
有新交通部長先會傾
假老2就收皮啦
造假民調搞到比民進黨贏
即係過咗開咗公聽會,出咗委員會,過埋協商期,去到大會投票都叫跳過晒啲程序,咁點先叫啱程序?
綠蛆輸打贏要好撚嘔心,之前個8年無做過野正係識貪污自肥
而家藍白上位又係到嘈正一垃圾
通過咗 我睇國民黨好大機會追究返高端疫苗
同埋特別預算 前瞻計劃
國民黨會好好
扮都唔扮架啦喎
睇返今屆同上屆嘅數據,其實係撬民進黨後生。一嚟國民黨真係太鐵票,啲票多數都係鄉廟社群。二黎執政黨先係最容易畀人攻擊。

同埋新生一代選民除非真係極之反共,唔係嘅話我覺得投藍白係好正常,畢竟由佢哋出世開始已經係主要民進黨執政,想試下改變好正常。

所以我覺得國民黨係有機會選到架。
其實香港立23條 都做樣 跟足流程
由咨詢開始都搞左2個月先通過

藍白就想跳哂所有議事規則一日過
第一 咩叫擴權
第二 點叫冇討論

成日口號
你都弱智
純粹報導台灣立法院有衝突都唔敢?
又驚大家諗返起2019?
成班垃圾
咁藍白佔大多數,其實一定會過
而且係有討論,你點解講極唔明
真 呢條鼠頭蛇尾 咁都可以上返黎
你解釋唔到點樣唔啱流程
點樣黑箱
主流媒體統一口徑唔敢提「台灣總統」賴清德就職典禮
抵死啦民進黨
光頭佬識玩。叫扮下中立 連柯建銘都俾佢玩謝

仲有花連王 馬文君 徐巧芯呢D先癲
唔係話廿八個方案到臨投前都冇人知最終版本咩
韓國瑜做得幾好
你地點出佢邊度有問題?
學咗中國個套
你講點解啦?
有冇睇韓點主持會議?點流氓?
虧我仲花時間去同你討論, 原來一路喺度9噏, 先唔講實際上台灣無咩人做完行政院會玩返選舉呢樣野, 你而家係用一個唔關事嘅條例嚟反對一樣現行法例已經有監管嘅野, 事實就係唔會因為被控告就停職.

同埋按你個講法公職人員選舉罷免法影響力咁大係咪上年排黑條款修法嘅問題大過藐視國會罪? 政黨互搞嘅話直接報假案已經搞掂啦, 洗咩搞咁大壇野
你有冇睇架?
成班一知半解嚟評論
柯建銘你都撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞