台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
你點查的?
中共會打嚟
滲透台灣
同分裂台灣
呢3點冇講錯呀
係最後個句唔啱啫

但3個黨都冇個好又真
3舊都係屎

流出情報中了
今次守唔住,以後大撚獲
散咗水未
台豬亡國已成定局
一次難守過一次 滲透太嚴重 太多出賣台灣利益的人
三個黨又冇鬼用
禮拜五繼續
On9
你呢d人唔配有民主自由
早於二月中國已經有風聲係點計畫:

篇文依家仲喺度
https://m.secretchina.com/news/b5/2024/02/06/amp1055063.html
有無興趣去天安門試下你呢句嘢係咪真?
呢啲嘢一隻手掌拍唔響架喎
中國無講過呢樣野
民進黨點樣拎嚟宣傳?

就算大陸點樣大外宣都好
都無話過美國要攻打中國
然後拎嚟做民粹

調返轉
國民黨都可以話自己係抗中保台
唔會屈服於威脅下
你唔敢講要比人拎黎做口號怪得邊個?

民進黨係賣芒果乾呀
但佢話中國恐嚇要武力進攻,要一國兩制,入侵領空,壓榨國際空間
邊樣嘢唔係事實?
要用希特拉做比較
讀多啲書先啦
睇下凡爾賽條約之下
德國嘅經濟民生情況係點
再加埋經濟大蕭條嘅最後一擊
啲人有幾咁絕望
先會導致希特拉上台
驚民進黨落台,無得享受貪污腐敗帶來嘅好處
馬英九之前掌權嗰8年喎,何來無機會?
咩進制?
想問 點解會話係黑箱

唔討論強行通過以前有冇case
大把 8年民進黨完全執政想過咩法就過,8千億前膽,一例一休
https://youtu.be/6pNF17mleSI?si=ryDJ_rR7uCHXLheF
https://youtu.be/Pi1dEfGzsac?si=t2vaWMXMwD6CwQ87
以前賣芒果乾都冇咁賣到露骨
今次佢選贏咗,在野黨只係通過一條咁嘅法案,都要講到話坦克車攞出嚟

真係睇得出呢條法案完全篤正佢哋嘅死穴,因為佢哋有太多不可告人嘅秘密
笑死人
民進黨自大到一個點
覺得自己執政黨唔需要妥協
唔需要協商
由選完第一日就推白去藍嗰邊
到今時今日仲屌人點解投白
間生將綠藍55波嘅局勢做到自己4對家6
到依家仲未捨得讓利
你俾到讓步/利益白
白點咁順攤支持kmt
依家人哋一想過 你就call人玩嘢
睇嚟未來嘅日子都係藍白深度綁定
呢萬幾兩萬人都唔使走
可以長期stay喺度
白營要搶藍營票就唔可以同綠行太埋
大家都係表演姐

依家民意就係堅持92共識既藍白兩黨大過堅持台獨既綠黨!
咁人地藍白千辛萬苦贏左選擇, 修下例抗衡返台獨總統既權力唔係好應該咩?!
修下例都唔比, 咁人地贏左選舉有咩用?!
班台灣賤種黃屍同香港個班一撚樣, 日撚日話民主自由, 選舉輸撚左又唔認數, 雙標到極點!

隔離post,柯文哲話大選完之後佢哋個黨除咗禮貌性同蔡英文見過面,下一屆嘅總統賴清德團隊,從來冇搵過佢哋

呢條友老奸巨猾,佢呢八票一定係想左右逢源,但佢咁樣可以透過大氣電波公開講民進黨冇接觸過佢哋,民進黨亦都冇出嚟講任何嘢嘅話,可以睇得出根本民進黨而家條路線就係擺明唔會同綠色以外傾,一定要玩激烈鬥爭

睇得出佢哋只會繼續獨大攬權、步向獨裁,今次未上任就已經玩群眾運動,就係想響未坐正嘅時候鬥垮對方
講真 細黨一定係想左右逢源
尤其係佢呢啲關鍵少數
正常黨派都一定係抗藍 和白
綠依家擺明就係想繼續食抗中保台條水
將藍白深度綁定
不過條水都唔食得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞