台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
所以要強化監管執政黨
呢單野對民進黨做法好有保留。
加強監控官員都要反,民進黨貪污獨裁,仲賤過共產黨
同意,好多1450係到搞事
咁你班選民選藍白班柒頭上去就有咁嘅後果嫁啦
就係睇完都唔明點明明白己選完,依家又反,台仔究竟想點?
民進黨輸唔起搞事囉
係, 主要係唔改, 賴清德都仲可以用以前果套hea佢地
不過而家個發展, 應該仲係賴清德個預計之內
所以後面仲有得玩
如果真係有台海戰爭
個劇本應該同2014烏克蘭一樣

1. 親俄總統 亞努科維奇 上任推惡法 = 親中藍白推惡法

2. 人民出黎示威拉班仆街落台 = 而家既台灣

3. 示威取得成果
親俄派唔順氣, 覺得班少數派係選舉輸唔起, 又出黎示威, 政府鎮壓示威 = 投藍白既60%傻鳩出黎示威反對民進黨獨裁, 唔尊重選舉結果

4. 克里米亞議會邀請俄軍出動「保護」既親俄人民 = 中國發動特別軍事行動保護「台灣省手足」

台仔真係以為選舉投錯冇代價
頂多下次投返對家或者罷免就得
隨時比位人入
話你反民主
出師有名
仆鋪應一應
簡單啲,民進黨諗住可以繼續操控自由民主,點知輸咗少少,輸唔起發爛渣,發動群眾運動攻擊在野黨,唔願意接受在野黨嘅監察

你將樓上1450講嘅嗰啲嘢、圖片,全部反轉解讀就得
台灣政治始終係民主政治,唔同香港以前得保皇黨同泛民
依家唔係泛民掌權然後要盡可能趕絕港共

民進黨係唔可能長期執政千秋萬代
因為民主社會要制衡、要鐘擺
唔係話依家要反共所以就可以對完全唔約束民進黨

白對比綠算較係親中
但唔咁樣三分天下,根本瓜分唔到藍營鐵票
要對抗中共影響力,制約行政權力唔係壞事
因為終有一日藍或者白係會執掌總統
趁勢養大白營對於對抗藍營有幫助
當然綠營唔會咁諗
大批青年人?
係佢哋畀票民眾黨喎!
白營做撚咗藍契弟la

根本同熱狗一鳩樣
專打獨醒撚市場
關鍵時刻插你一刀
民進黨發起公投廢除咪得
但個法案民進黨都提過

藍綠立場掉轉咗咁解
最好啊快啲政變
出軍隊戒嚴開槍鎮壓

幾年前香港搞到咁都係想老解出嚟死幾件咋嘛
台灣快啲幫手完咗個心願
直接解散國會再選啦
台式民主真係好搞笑,呢班立委選咗幾耐呀,咁快就要玩群眾運動包圍?
國民黨加柯p個黨立會過半數
係佢地自己選岀黎
琴日哂馬已經露哂民進黨底,幾十個公民團體吹哂雞先1萬左右,民進黨支持者分哂2派
1派堅定支持自己被綠共洗腦食造謠懶人包
1派見識到民進黨既霸道處事幾咁惡劣
十分清楚,謝謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞