台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
內閣行政院長唔駛理立院
預算唔過最多按舊預算比你堆立委都唔敢減
賴清德eal你你母啊我幫人瀨左閪4年仲要我忍
台狗抵死啦 自己選出嚟嘅 自作自受
18遮
藍白靜到仆街係因為人地知優勢係自己個邊
同埋撚狗之嘛使乜出力係有班傻仔自己衝去圍立院
民進黨自己種嘅因導致宜家結嘅果由蘇貞昌開始帶出黎嘅行政院個個都好似戰神咁,擘大眼講大話不計其數,高端/3+11/口罩/疫苗/雞蛋/缺電 etc,中立選民自然會過檔。

Pin this la

民進黨d豐功偉績
佢不斷改名次次都比我發現 我唔係個個都咁八卦起底 真係咁啱每次都講啲同等戇鳩嘅言論令我聞到嗰陣除
我貼依段係方便人睇啫,唔代表我剩係睇懶人包喎,ptt都有睇一堆
其實我就想問下次九合一仲有排你咁早玩動員開戰係想點
俾你篤爆完又潛水
完全執政八年果個黨毫無建樹,淨係識買私煙炒疫苗
而家輸咗國會多數權就怕人整條特權法查佢
我係黃國昌睬你都傻
我到時日日淨係捽鳩你班鳩官都夠哂政治紅利
馬英九個問題係太投入, 講得太多, 連應該係侯友宜講既野, 佢都幫手講埋
不過究其原因都係侯友宜全程裝死
動員拉票, 韓國瑜同馬英九好似仲落力過佢
CCtoy: 一定係收中國人錢嘅鬼佬
好細嘅動員啫,中部南部班鄉親父老都未出動
519國師咪吹佐雞

侯友宜擺明想選又怕船尾有鬼
一俾人貼咗遊花園呢個標籤後面點洗都洗唔甩
洋鬼子亡我大中華民國之心不死
巴打不如Google吓至出聲? 我當塞錢入你袋, 關心時事係好事, 但都要建基於事實㗎

如果你咁嘅態度撐國民黨俾人當五毛都似
政治就要講deal
班在台港豬累死香港人
綠營政府敵視香港人瘋狂卡關,想問總動員挺綠幫到香港人什麼
共和黨堆ON9自己先國會馬戲團完有咩好意思出聲
Reus.
滑蛋奶醬多

呢兩件好出名嘅塔綠班打手
同一個行為,綠正義,藍白一定不義,你駁佢,佢哋就死都拗、拎好多似是疑非嘅所謂論點論據去話你錯
聽苗博雅本身就係一種懶人包

只能講呢單野太大
想唔靠其他人自己搞清楚係難
苗博雅咁落力睇個款佢係咪見緊九萬工
今次國會藐視罪係藍白提出黎,目的都幾明顯,想追住民進黨黎打,假如佢地知道下屆又未必換黨,可以再修選舉法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞