台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
你睇下你幾可憐

我幾時話藍國昌三隻字係你作呀 cap張圖黎睇下? 俾大家睇下你理解能力差成點

你呢啲執民進黨口水既傻鳩
連一個普通網民都要造謠老屈
呢個post好多民進黨1450

我做就大條道理
你做就獨裁人治
舉手表決都唔流氓
沒有 沒有 沒有 通過
都係個句,藍白佔立委大半,咩法案都會過
民進黨想拉布收皮先唔該
就算選左出黎
唔代表永遠符合民意
咁咪正正係流氓之處囉
明明正經投票係過到
點解要搞舉手表決?
死五毛想暗串aka亞洲民主燈塔護光者 民進黨?
綠營阻人投票,偷走人地張投票卡,跟著而家話人點解要舉手表決
民進黨先最獨裁
哇,真係好奸狡
朝小野大
綠共愛才
藍國昌係咁話咩條文係機密唔公開
其實公開討論 最終都會贏 畫面仲好睇
只會比人見到係綠自己發long嚟 呢D先係白營支持者覺得需要嘅嘢
但依家就肉酸D囉 韓國瑜又唔做嘢 由得場面越變越差
當日自己揀出黎架喎話人綠蛆ma ,獨裁ma ,依家咪大白象下,擴權下囉
我個人估計, 藍白係拍拖得太耐會有變數會輸
反正只要藍白傾掂數, 正副院長又係佢地既人, 議席夾埋又過半
所以就想監粗快快通過, 不過最主要係要打突擊
要係賴上任完全掌控權力前, 就要埋好針
不過事情發展出乎藍白預料
而賴亦都唔客氣, 反正議會民進黨未來四年都係無法控制
咁就將議會搞爛, 佢自己個行政權無問題就可以
請問有冇懶人包
有無懶人包?
無追開台灣政治,睇完部份報道
(主要係公視 https://www.youtube.com/watch?v=eubY3yfRSeM

淨係知藍白議案將好多不記名投票改成記名投票
同埋行政機關要面對立法院質詢除國安及外交理由外必須提供資料、作偽證要負刑事責任(同權力及特權法傳召官員有啲似)

民進黨支持者咁大反應嘅原因係咩?
覺得魔鬼在細節?抑或純粹執政黨唔想總統權力被削得太勁?
自己睇哂幾個立場既新聞啦
一陣又俾人餵啲山埃懶人包
民進黨啲貪官驚到瀨哂屎
8年貪咁多
執政黨驚就正常,但佢班支持者驚啲咩?
驚冇得貪污啊
見到民進黨真係好討厭,選舉執政都貪污舞弊
今次改革完全係好事,民進黨想搵打手煽動年輕人反
尋晚大部分都係年少既中學生同大學生
懶人包就係民進黨輸唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞