台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
聲援唔一定要上街
民間聲音應該都算係一種?
無理由見到自己投果條友係議會俾人搞到投票完得個吉都唔嘈掛
就係太多你呢啲二元對立嘅人,三黨都不思進取互潑污水就算
其實個問題係真係推得太急

僕你個街,急到咁大件事而家網上面youtube,連一啲懶人包、資訊片都冇,要條條新聞、討論區睇先知啲政策係咩。
美國共和黨籍眾議員克里斯·史密斯(Chris Smith)昨對我國正副總統就職發出祝賀,並特別指出,賴總統的首要挑戰是要先克服民進黨內,立場較為激進的立委在立法院的干擾,尤其是他們反對強化監督制衡的國會改革法案。

史密斯也特別提到,賴總統上任後的第一個挑戰,即是要面對民進黨內,立場較為激進的立委,在國會中的干擾,並反對更強的監督,和制衡的國會改革法案。他並指出,民進黨過去也支持這樣的國會改革,它是一個成熟且繁榮的民主政治的表徵。

Link: https://udn.com/news/amp/story/124029/7977620

連登仔最愛嘅共和黨
問題就係唔知苗講野有幾多成岩
連登咁多塔綠班打手出嚟護航
唔知收咗幾多錢呢
因為民進黨 拖時間拉布
本身有排到入議程
藍白支持者全部係屋企食花生涼冷氣好過啦
網上大把留言笑鳩去嗰啲人全部都係去見九萬工
如藍真係動員驅散 咁先真係正中綠既下懷....
依家立法院同台北市匹都係藍營
同當年王金平+郝龍斌一樣
王金平玩兩面手最後都係收皮 郝龍斌直頭影都無
dpp正正係獻群眾之頭 韓同章都望緊2028 博藍營唔敢強制驅散
說明咗好多外人真係一知半解
大哥,依個世界邊有人講野係永遠啱呀,你覺得黃國昌過往10年無講錯過野?
綠營點會得幾萬個後生仔
藍白靜到仆街,明明自己投左嘅議員投票俾人上街反緊
其實我覺得似逼賴清德同佢哋deal 分返d內閣位出黎
所以先咁趕
比賴一個下馬威遮
內閣位不嬲唔會分出嚟
完來已經過左排黑,不過kmt 當權,難免可以再修法
馬英九最後係倒米多過幫手
班傻鳩以為反共就係同路人,民進黨班人消費完香港就當你臭四丟埋一二邊,班傻鳩仲繼續奶人袋底
民進黨撚左國民黨八年
今次仲唔有仇報仇咩
成單野用報仇角度黎睇好合理
20萬喇
2020好似已經係在台黃絲聚腳地
的確仲大大聲話民主已死 嘔心到

你應該自己去了解
而唔係睇懶人包

傻閪先撐民進黨,演員嚟架昨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞