台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
你條傻鳩睇下呢8年綠營點樣用多數夾硬嚟再9up
你呢幾年係昏迷咗?
同婚、年金改革、軍備,全部強行推出嚟
社會上好多人反對
朝野鬥爭就一定㗎啦反哂面好正常,咁啲人反乜?

台灣咁多官商勾結無論邊黨執政都好,連加強監督都要反?

調返轉下次政黨輪替,民進黨又會再推國會改革,即係班人冇腦淨係識跟黨走?
民進黨發功玩野了
係連登仔心中民進黨永遠係啱,國民黨民眾黨想加強監督,改善施政全部都係錯,做任何事都係錯
台仔一向弱智
搵個間諜幫台灣行第三條路
就係舉手投降
屌 笑撚咗 原來上面隻PO578前身係candy177 改撚咗個名以為冇人知 大選嗰期撐柯狗撐到比人笑到面黃
投咗藍白而家應該就唔出嚟淋雨啦
佢哋覺得民進黨唔掂又點會而家出嚟撐番民進黨
新嗰期小草冇咩機會咁快覺醒
塔綠班民生政策交唔到功課惟有選對家但藍白都係垃圾,變左三舊垃圾選左最臭果兩舊
懷疑班痴線佬琴日先開始爬文
俾我寧願撐花蓮王 都唔會吹奏藍國昌
完全無諗過韓國魚會做到院長,真係好撚痴線

土共見國民黨短期內都無咩可能上到台,就係制度上搞台灣,用民主打民主
真係最怕流氓有文化
傅崐箕起碼根正苗紅坦蕩蕩
雞昌仲賤撚過湯渣
比佢條痴線佬做就一定含
大家都無錯
只係風水輪流轉
立法院外班人抗議緊一條制衡執政機關既法案?
呢啲post一定見到綠營連登桿將 Reus. & 滑蛋奶醬多

明明在野監督執政政府,天經地義
何況過去4年綠營點樣無視民意,重大事件如何河蟹,監察綠營乃必須之義
我覺得韓國瑜做院長大問題過呢條法律
咪係
成堆懶係獨醒既不知幾撐奶共柯文哲
民進黨都無當過唔投佢地既國民係人
民進黨先係最邪惡嘅黨,連登仔奶到雪雪聲
https://ppg.ly.gov.tw/ppg/bills/latest-second-reading/603110035420000/details
二讀緊嘅版本from立院官網

我諗係掛唔識法律
但佢做咗院長之後民調升返好多
傻鳩
講緊國民黨班柒頭做完票都贏唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞