台灣直播 立法院審議擴大職權條例風波 大批青年人冒雨留守集會反對

842 回覆
351 Like 19 Dislike
真係同一人?
https://udn.com/news/amp/story/6656/7978278
史密斯辦公室看到台灣相關輿論,遺憾被斷章取義,認為當時發的聲明主要是恭賀賴清德總統就任,不願看到政治分歧,也沒有要幫任何一方背書,期待各方進行公開及實質對話。
English Tsai話好彩走得快 唔關我事
佢有排都未夠皮
乜撚嘢無視民意
全部台灣人一齊選堆立委出嚟㗎喎
事實就係得40%投民進黨
定家陣民進黨意見=民意
又唔諗下自己掌握國會4年嚟做過啲咩
藐視國會罪明明係民進黨2016年嘅政見
到依家做咗執政黨就變惡法
綠能你不能
點解綠營態度上當香港人spy又卡關
因為果班在台港豬係m底, 點放血都積極奶綠
特別係現在綠營個勢唔得,本來香港人係有希望deal到好野

呢壇野在台港豬完全係出醜於人前, 成個判斷全錯
仲話咩學猶太人, 智力連做電子寵物都未夠班
跟范雲條隊好過啦

即係呢篇英文係假新聞?
得喇 知你係1459喇
到真係澄清左先再講啦
投民眾黨嗰班傻閪真係玩死台灣
係全港媒體 唔淨止TVB
(不作陰謀論)
佢好似一隻腳有事
另一隻腳完整
high起咗單腳企都可以啫
依家格硬嚟立法又想扯去政黨政治?
係掌握國會8年
蔡英文自己都有提國會改革,但8年都無任何進展
而家人地搞佢地又唔滿意,要跟佢地版本先得,你呢8年處理好就唔會搞到今日咁啦
當初仲要笑人個8席無用,結果而家就係死係個8席手上面
台灣政治黑撚過中共,搞到民進黨唔會派公安警察捉你,直接搵黑道買兇殺咗你變浮屍
面對網友批評她從輪椅上站起來是在作秀,吳亭臻也澄清,她4月中確實在花蓮發生過嚴重車禍,但她是斷一條腿,不是兩條全斷,而且雖然右腳仍裝著石膏無法著地,但左腳仍有力氣,當下站起來時也是靠單腳,後面還有朋友扶著她。她也強調「大家在政治立場上可以不同,但人身攻擊和性羞辱真的沒有必要」,不排除將提告相關留言。
原來佢條戇鳩小草 我仲心諗邊個講嘢咁撚癲
又提告
做秀其中一環
又提告,民進黨賤種技倆,永遠靠嚇,嚇唔到就殺
唔見有排入今個星期嘅議程喎?咁早拉布做乜
苗咪頂住范雲創立嘅社民黨,今年係大安區對羅智強只係輸一萬票左右,下屆依返范雲條路做立委都唔出奇
仆街了要查高端同雲豹
星期二係上星期五嘅續會,所以用返個次議程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞