[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想睇10ban中會發生咩事
信唔信檢討完下場繼續blind pick tf
下面打上去 仲邊有藍方你揀 專心練紅方BP算啦
tf本身優勢係打坦 帶線
但換線出現在之後 佢呢特色愈來愈少
同埋T1 bp最差係比guma玩senna+keria硬輔啦
根本依個組合唔岩T1玩既
BLG打PSG時好傲慢就真

感覺lower bracket G2 打GenG
除非打野下路停止發癲
佢唔夠網吧勁就係戰犯
但theshyt呢幾年lpl係咁送頭就係世一上
theshyt屌打完bin再比zeus屌打都比你地屌到反皮啦
宙斯冇態變壽司我屌兩下就出黎係度講theshy
完全唔關事既人都拎埋出黎講
真係 燥到想寄架truck去
唔係 純粹笑你唔識睇比賽
Lol 呢隻game 唔同版本
令唔同位置對左右勝負嘅影響力都有唔同

假設而家係中野版本
咁可能 上路係20% 中野係60% 下路係20%

如果兩邊上路 一個打16分 一個打4分
其他路持平
咁呢場game 就係top gap

但呢場bo5 我睇唔到bin 影響力大過宙斯好多
相反 左手影響力 一定大過faker

TF 個問題,大家係屌緊blind pick tf 呢件事non sense
呢個ban pick 係冇game plan
到最後崩盤 都係faker隻 維加 冇左手咁大影響力 加 guma 被勾
Dk 當年攞唔到msi冠都係其中一個遺憾
你最識睇比賽
azhi一定係因為psg lead好多先可以單殺上下路啦
都幾刺激,星期2開始連續打6日
快手完咪幾好 好似世界賽咁 決賽等成個禮拜 弱鳩智

全世界都屌緊ksante op到仆街可以1坦4唔死仲可以單殺ad
t1 fans見壽司玩ksante企唔到出黎就賴係因為逆風
屌你4重加密啦
RNG屈賽程
LCK決賽已經要檢討
上個BO拎過出嚟又係輸
呢隊閪野真係好堅持TF
點睇送頭嘅都戰犯過冇咩用嘅
即係舊年wc final 1/16或者spring final 2/18嗰啲咁先係戰犯
其實依家twisted fate mid有冇得諗

再唔係top/mid yone點解唔見曬 問題係咩
其實好簡單唔理咩版本中路都係最重要 除咗S7之外 係唔知個設計師發咩神經先整個咁嘅戇鳩版本
咁會唔會到support 嘅功勞

佢係主call
我都覺得senna tahm嘅priority 無咁高
而且隊隊都識換線打快,senna喺佢哋手完全無咗優勢,中期龍團同打少隻無分別
無論廢老狀態點,最優先一定係中路線權,無就兩敗俱傷算啦
T1仲係唔識換線嘅話我覺得有機會ban kalista出luna/varus bard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞