[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
大AD時代早已過去
睇你咩要求囉 佢今個MSI 肯定不如左右手 贏唔撚到佢哋就贏唔到冠軍 不如快啲退役保名聲好過
點解TL 3:0仲低賠率過3:1/3:2既?
與其諗轉線 如果頭3pick搶左黑鬼
之後直接ban左vayne咪得
逼不得已無ban位先諗呢個問題
玩轉線就預左JG介入度高
基本上你轉線就要考慮埋對面中野
中路玩大核=無線權GG
JG無野生直覺無諗法永遠變左係上/下受害
未到bp已經出事
faker比人3ban,其他4件加埋冇人拎到ban
仲要幫唔到faker拎英先等住食5ban
點做bp
不過我都係要求佢唔好係咁比係單殺/單捉就夠
但今屆msi真係差撚到
但一定唔只輸佢一個
Akali ? Corki? 最後邊個贏? 輸你就俾人笑啦,柒頭皮 個英雄池窄撚過閪仲喺度嘈
oner場lee sin又真係打得差既
雖然唔係送 但又係隱形
中下崩曬
佢玩個坦,再唔係就blind pick隻tf打jax
對面唔送你點起機
azhi嗰場咪就係blg發癲鳩送先有得起機
kiin嗰場本身中上就lead緊,jkl meiko又int,到操肥比人捉死巴龍坑四打五嗰陣nid同kalista都肥,而唔係好似廢老同雞蛋咁發育不良
Faker最大問題係成隊既起伏都係以佢為準,今日場比賽係俾blg直接將t1既弱點展示俾全世界睇,咁都仲唔嘈?
咩料
lck 春決已經展示晒啦
lane swap + ban底褲
下野崩曬嗰陣,即使強如網吧都係無能為力
如果要轉 可以參考世界賽 頭三選中路加打野一定要拎先
ONER而家個POOL仲窄過廢佬
AD可以對住選 尾兩選比返上路同SUP確保其中一個有COUNTER
而家太信廢佬 成日覺得佢一個可以比人5BAN都有野拎到
又覺得佢一個可以係對面野輔搞鳩佢都可以冇事
faker真係重點 好多英佢唔係唔識 但呢個態唔敢拎
咁唔係應該追究其他4個責任咩?
反而係檢討faker 英雄池窄?
冇咗6隻中路 揀隻akali出黎隱形又怪佢英雄池窄?
尋日chovy game3 揀corki咪又係打輸炮娘
比chovy 玩依場game4我諗都未必贏
唔敢拎,咪即係唔識囉
其實5 ban 係bull shit
首輪3 ban mid
係t1 自己唔敢首輪 blind show mid
其實下路可以揀嘅組合好多
比人搶左kalista 咪pick Luna

佢要咁做有兩個可能
一係處理唔到kalista
二係想faker 有counter 位

如果係一都還好理解
如果係二 咁tom真心on9
鬧交鬧成幾個po
講真,未開始msi都預咗t1拎唔到冠,msi嘅t1就係屎
你睇吓佢點解會輸俾炮娘先再講 J4送完頭都仲係平線
中韓對決 韓仔輸咗仲要係T1
唔鬧交等幾時
睇住要比人5ban仲想counter
我建議T瘟都係躝返韓國算
一開始覺得連msi都去唔到啦 真係睇開啲
所以faker比人鞭到而家都真係幾慘
雖然佢d柒表現實在多到過咗火
Chovy既果種輸可以同faker今場相提并論?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞