[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你舉咗啲咩證
我淨係知msi中野輔決定9成咗場game贏定輸
上路同ad根本錦上添花
第一次見咁多人將希望放落網吧身上
creame幫手姐
唔係佢tes可能贏左
但你地fans團講到完全唔關上路事喎
呢句真
Tf先手出真心on9
希望canyon lehends 唔好發癲好過啦
但T1 fans表示遊戲與上路無關
我斷估T1 JG 送頭情況一定冇三叔咁嚴重 操肥可以Carry囉
好老實講
今日中路換chovy真係未必輸
不過可能FAKER隻手傷都有影響 見佢打完次次都捉住隻手
難聽啲講係中野 再難聽啲講係中路 琴日三星有版嚟睇
佢要接受下輸兵 psg都打都返去下
但佢慣左aggresive食兵 死幾次 呢個meta真係無得救
好老實講
唔係話宙斯實力overrated
而係依兩個月佢既狀態係差撚到極點
我寧願你賴佢地比人ddos所以冇狀態
其實你偷換概念夠未
唔carry就比你講到戰犯
上路現meta係抗壓就比你話與上路冇關
劇本: 敗部組最後都係柒住咁輸
然後夏季開師不利 FAKER狀態下滑 手傷暫休 ZOGK四兄弟病發 FAKER復出連勝 殺入決賽 比GEN G 3:0送走
都話大飛受傷唯一方法係做手術休養 如果唔係永遠都係keep住痛,唔會有咩改善空間
谷蛇點解你咁撚耐?仲係P牌?
偷換d咩概念呢又?
你地班fans係咁話輸揀TF輸faker冇態輸BP
應屆FMVP打到隱哂形就冇人屌
geng一輸就衝哂出黎話88848
geng game5我想問如果唔係靠上路ksante佢地真係贏到咩?
咁不得不說琴日game Five齋論嗰一場係因為kiin嚟咗下路幫手先奠定勝局
其實係t1諗得太復雜 唔應該自ban varus
場場senna tahm 想打團戰嘅意圖太明顯
T1其實好依賴faker打輸出
比人ban左沙皇ori
就得返龍獸飛機呢啲大核
所以下路揀嘅英一定要有優勢
玩得senna tahm下路預左坐監
對面鍾意就可以野輔去搞faker斷節奏
左狗玩類似taliyah呢啲節奏型中路鍾意又可以同JG 4包2
之後塞隻豬女比oner做保鏢
Zeus就繼續揀zac/黑鬼 ban左vayne咪得
反正如果要faker玩taliyah呢啲
下路咪可以揀tahm senna
中路玩大核就一定要搶kalista確保主動權
一係就ban左狗英逼佢一齊玩大核
將佢連登既發言印落巴士banner到
但係我唔覺得呢啲全局對策係一個選手決定嘅事
希望北極熊攞冠
直接藍方 ban晒所有簡得出既中路 再first pick吧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞