[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你睇吓個ad 先再講
睇佢同邊個比啦
同網吧比就真係勁廢
勁搞笑
2024 最後一舞
屌虐完BETTY
進化緊
Betty 等佢屌虐完JKlove先再講
你講得岩既,但唔同PATCH真係唔可以一概而論,雖然無一兩個PATCH大改,但一堆小修小補都影響左個META
換線同/VOIDGRUBS buff已經影響左遊戲 節奏
SENNA TAHM 係呢個PATCH 要拎到TALIYAH類似既中,中野靚組合 保證前期OBJECTIVES 先有得玩落去,你前期有優勢比你拎到1 或者2條龍都好,人地6GRUBS 重要條線換黎換去 邊線壓力都大到傻

T1由前中期永遠贏錢 變左 打G2 BLG永遠14分鐘之後 輸1-2K,人地換邊線坦由於比D蟲個真傷加持都可以推塔推得好快

結論係依家玩SENNA 大大限住自己中野個BP,衰小小操作有失誤就玩完

佢地諗法有D有趣位係GAME1 見到頂住一波攻勢/一個SUPER PLAY就可以翻到盤,但GAME3 無繼續呢個思路走左去玩TF 結果67

同埋打G2 個場已經好大啟示,對面永遠一村人夾中路 但可能一日真係唔夠調整
佢地由視野+BP都無好好保住我地勁老
是彈,睇法唔同大家做既野都係差唔多,都係衝上去開W推番D人番黎
Geng中路就應該要係咁
公道講就算勝方決賽GENG嬴, 有8成機會FINAL 都係撞番BLG
即係你覺得 kiin 同 zeus 隻黑人係一個level?
[閒聊] 老山 MSI 第三輪預測
https://www.ptt.cc/bbs/LoL/M.1715597704.A.B38.html

https://youtu.be/1SFGaAkLYy8

重點整理:
G2 vs TES
TES贏 歐美打中國天然裂

TL vs T1
T1贏 ㄜ… APA如果能贏Faker 有機會

BLG vs GEN
GEN贏 GENG這次真的有冠軍之相

反觀這次東南傾
認為是 G2 T1 BLG會贏
請問這次是什麼咒言師大賽嗎
一定有差距
但調返轉
kiin aatrox都冇zeus玩得咁好
網吧一開始拎出嚟都係粥
問題係佢練唔到 網吧練咗
東南傾過埋今次可以挑戰老山啦
條友每日更新一次理解 比數大包圍都可以錯
好似有打爆dk?
師兄公道
ZEUS隻黑鬼唔勁啫 邊叫廢
仲有唔少傻鳩廢過佢嗰隻啦
睇佢嘅人最on9
同之前話aa鳩斬都有個位巴打有咩唔同
正賽8個top kin bin 369 azhi都勁過佢
頂多歐美水準
369 AZHI
咁睇西北正
https://www.ptt.cc/bbs/LoL/M.1715598329.A.C73.html
我來反著預測一下

G2 2:3 TES

能跟GG打到第五把,TES已經不是被BLG當沙包的水貨了。小奶油在超威對位壓制下還打得可圈可點,對上帽子哥至少不會落於下風,而哥哥和Meiko虐爛韓總是板上釘釘的事

TL 2 :3 T1

不知道,故意反著來而已,其實應該是0:3

BLG 2:3 GEN

如果是第一輪對上,GEN可以玩虐BLG,但GEN吃了兩個較軟的賽程,BLG則是跨過PSG的挑戰,虐了奪冠熱門T1,如今我覺得兩邊實力相近。

在換線版本之下,上路的發揮有限,中路超威肯定還是能壓線,下路Elk可以壓制檸檬王子。勝負關鍵就是Canyon能否找回冠軍打野的手感。以目前的結果來看,Canyon在關鍵局的野核總是能左右勝負,因此看好GEN一點點。
咁唔係個個都有時間留意咁多資訊
睇佢整合下都ok
但當佢神咁拜嗰啲真係好柒
成日東南傾話xxx
乜鳩名
話說bb冇玩過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞