[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
都係調整下g2對tes嘅萬望好啲
其實k狗下路玩返雷西個啲英得唔得呀
唔洗下下都想打穿線先叫有做野嘅
調整時間好撚短
打完TL第二日就要打TES
敗部不嬲係咁
咪又係早一日返屋企同遲一日返屋企嘅分別
得lpl先咁on9敗部有成個禮拜慢慢研究
咱们阿水哥哥败部杀上来拿冠军
而家唔係保guma搞到冇打上中野
係中上野0節奏先走唔到
雷西呢d英姐係咩thresh依家=四不像,對線個拉又唔似機械人拉中就迫技,坦度跟被動層數,五五波個陣企唔到前排,要佢企後排放燈籠保ad嘅時候傳統後期ad又fram唔到後期
講真一路以嚟我都唔知佢係咩風格嘅打野 野核又唔係 節奏又唔係 克魯蘇打野?
Elk: 在第四局的時候,其實因為我們已經想過他們可能會在藍色方一選有節奏的中單,然後我們也在前三ban就給那三個英雄都ban了。 之後他們在前三手沒有出中路,那我們就順其自然地5 ban了而已。 也沒有特別的針對吧,就是前三手覺得可以給他們這幾個英雄都ban了。

Keria: 首先那個bp我們從很久以前就認為總有一天會出現,嗯.. 就是針對那個怎麼說.. 就像討論過現在該怎麼做的話,但好像就是今天在遊戲中無法照著那個想法進行。

T瘟
中路英雄池差距
你揀其他英
比人打穿線果個就會係你
應該一齊ban 中 ban埋corki, trist, lizz, lb.

睇下仲有咩出
係t1應對唔到轉線呢樣野 冇線權咪冇節奏
上下路場場都慢人一拍兩拍 輸經又輸錢 結果乜都未做就輸左咁
其實t1揀番輪子媽有冇得諗 反正ad都係當工具人用
可以快速清線 開大加速 做餌
廢老狀態唔好,英雄池又有問題
揀英應該俾高d priority佢
有得先選唔好自ban ahri
起碼azir,ori,ahri,taliyah有一隻玩都應該穩定少少
下路好多組合都玩到,冇咩必要先選
你諗住可以揀壓線組合,但係人地可以換線
ban pick 就係要圍住中路faker 打
其他路無威脅
同埋可唔可以唔好鳩噏T1唔識換線
G3,G4 T1係換線上係冇輸exp/cs
問題係中路輸線,俾人地中路遊走,4夾/3夾冇曬節奏
而中路輸都唔關有冇sup/jg幫,因為兩邊跟套路基本上都有幫
好心就優先揀英俾廢老啦,佢輸=成隊輸
最後一埸搶first pick ahri 可能無咁難睇
廢老隻ahri都joke joke地雖然g2 game 5係玩得好但心心成日miss
起碼廢老comfort pick同算係meta英
揀veigar=自殺
你家陣睇比賽定睇選美
講樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞