[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1535)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
上年其實本身都冇乜人屌the shy
最多笑幾句 係你條傻仔係咁死雞撐飯蓋
D人見有狗撚咪起勢撚
我咪話上路係抗壓囉屌
geng第五場ksante係勁
但唔代表佢對線期唔係抗壓嫁嗎
你個腦根本就係得carry/雷
佢當年唔識玩,Diana都係一個問題 仲有我記得原神好撚troll 仲有國際賽黑氣石khan ghost 大核A D都唔撚掂
連登第一網吧fan

下個禮拜靠你啦
前期推唔到線 後期又無傷害 轉線+坦meta後期打少個
不過今日揀akali都係差唔多不如FLEX搏下好過
G2打LPL有DEBUFF 禮拜二就比TES送返屋企啦
我唔覺得lehends 會有啲咁有靈性嘅call 我傾向於網吧理解獨到
我都唔係笑壽司
係笑緊你地d T1 fans係咁死雞撐飯蓋護住宙斯姐
宙斯今個系列賽冇態就係人都睇到架啦
仲要係度話其實遊戲與上路無關
尋日kiin先表演完就算拎唔到頭都可以carry全隊
冇ksante佢地晨早輸撚咗
根本ksante同zac就係坦撚到可以逆轉成個戰局
吸哂對面d技能唔死續命一波又再打過
真 下路有優勢先解放到肌肉幫其他路
最多應該都係拖到game 5
bot比人gap
top都冇咩用
T1 bot 溝女變垃圾回塘係好正常
宙斯都係抗壓
咁點解佢做唔到kiin咁樣 10分鐘就TP去下路多打少?
點樣唔關上路事呢又?
英雄池問題
chovy乜都拎到出來
咁只能話佢唔夠靈性 不過我覺得T1呢四件除咗中路之外都唔係好識用腦打機
又一個痴線佬
geng game5下路係有優勢之後kiin先落去幫其他路咩?
明明就係因為kiin落咗去幫下路先拎到全隊有返優勢
geng game 5 tp下路嗰下係個bait 黎
tse 三條友喺河草雖然有真眼
但Nami 有一下露左路 加akali 有向下走傾向
geng 一早 ping 左佢位置
然後 kalista 再出去bait
你自己吹到戰犯先
T1揀咩下路先一定有優勢
gen識換綫,blg tes又唔驚你
傲慢如C公道
明明下路贏緊線 仲要贏成20cs
對面JG嚟gank先死
仲有canyon未去下路收2個頭之前仲係領先緊1k
Tes殺嘅人全部都係靠JG聯動線路配合
Canyon本身都贏成20cs先比人懲罰
如果線上唔搞佢 tian就會單方面比佢反哂啲野怪
搞佢只係令到佢領先少左 但換嚟嘅係其他路嘅安全壓制同發育
而家遊戲係下路優勢打前期上下線節奏
中路發育後期c
上路抗壓

成日想出姍娜打多招tp幫其他路唔係好明
明明重有海鮮槍呢個選擇
但唔知點解唔用
暫時睇到T1逆風既時候如果faker oner企唔到出黎既話就成隊輸
講真oner算打得穩陣啦 又唔係輸哂objective
T1無啦啦揀下路抗壓組合我先覺得離奇
明明varus kalista + 手長support先係強勢meta +上T1不嬲都玩開
其實你呢個講法 用喺全部位全部隊都得
如果guma 有態 佢一個打五個啦
如果faker 好似chovy 咁有態, 佢場場team fight 5殺都仲得
如果 Keira 有態,場場開戰控五個啦
講點解唔tp點點點
場場situation唔同
faker比人推到 根本無人佈到深視野比人top兜後
以前就隊隊怕你路娜,依家自己唔會首選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞