加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
無撚用的
整埋曬d閪又要人手處理
不如拎d人去批PR好過啦

出咗呢個咁既閪policy 又可以大條道理慢慢批PR
唔知你係咪派膠
如果唔係 欣賞你講出嚟嘅勇氣
講呢啲會被屌返轉頭
點都好 一步步嚟
有得續期係幫咗部分就過期申請人先
快批嗰度慢慢再傾
你對IRCC做嘢都幾有信心
你收到ECOPR未
最近處理時間又由19-20個月變咗24個月喇,自己諗
我覺得係一般香港人都知世途險惡,所以唔到有實際行動同數據都唔會信人 特別係政府

始終望住個中英聯合聲明,咩50年不變,仲未比人呃夠咩 邊有話派唔派膠丫

有政策都算好事,至少證明個政府唔係弱智嘅,知自己on 9咗係會改,但只係代表咁多。亦都代表Hong Kong Watch同啲聯處有啲用

啲PR backlog佢一日冇5月數據話快咗多咗case,我都係覺得佢會繼續拖 繼續13年PR之旅
個人認為一開波嘈將hk pathway 掟去其他隊好似可取好多 起碼有數據support 個個黎到都一大舊錢讀書 / 買車買樓 又無拎難民福利
證明你無由我第一個留言開始睇
呢度資訊大部分我貼
我唔係有信心 係爭取過程係點我知道
唔係一步登天 簽個名請個願就得
我估應該係大家下一步爭取目標
但就算真係咁好彩成功爭取到
都要碼半年至一年後
都好啊 起碼無限額先 下年得返八千 都唔夠香港人分 仲要有對手烏克蘭印度阿富汗
hk watch 有出post 爭取增加hk pathway admission target
但始終都係under H&C 有咩事第一時間cut 鳩你
記得有人講過 一開波hk pathway 好似under 經濟類別 上年九十月點解無神神俾人掟咗去H&C
EE PNP全部有額,加拿大無一個途徑係無額
第一日已經係H&C,自己睇下OWP同PR application 係點揀啦
自膠 想講係無咁少
出得續期,即係等13年唔係夢?
policy推岀5年內可以extend
你想等13年都冇
鳩up唔撚洗本?
佢出extend permit而唔係承諾加快批核pr,即係pr人數已經夠屌你老母加拿大
唔通 2026 全部遺返幾萬個香港家庭咩
希望多d 香港人出來 團結爭取
等13年不如止蝕
返香港搵真銀13年 ceo都做到啦屌
pr 夠就唔會 每批十幾萬個印度pr
要唔要俾錢如果要加拿大又cap 水
一定要啦,最多小童半價
財自拖你地再出個新plan 要你地科水
好老實咁講,如果IRCC出黎話課一萬一個人頭,即刻插隊審批,一星期內有結果
我肯定大把人會課金有得BID既話仲好睇
不嬲鳩up開 139年都講得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞